Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Pilot, 2 bin metreden denizi kirleten gemiyi ihbar etti
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan iniş ve kalkış yapan uçakların pilotları, birçok geminin denize atık boşaltmasına engel oldu ya da ceza almasını sağladı. Son örnek ise salı akşam saatlerinde yaşandı.

Pilotların iniş ya da kalkış yaparken denizlere atık bırakan gemilerle ilgili yaptıkları ihbarlara salı akşamı bir yenisi daha eklendi. Son olayda Bandırma açıklarında denizi kirleten bir gemiyi 2 bin metreden görüp İstanbul Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile bağlantıya geçerek bilgilendirmede bulunan pilot, denizin kirletilmesine engel oldu.

Geminin sintine atıkları boşalttığını gören pilot, gördüğü manzara karşısında duyarsız kalmayarak durumu hemen Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne bildirdi. Pilot, "Bandırma açıklarında gemilerden bir tanesi denize pislik bırakmış, sintine büyük miktarda. Gözüküyor havadan, yetkililere bildirirseniz sevinirim" bilgisi üzerine ilgililerin harekete geçtiği gemiyle ilgili çalışma başlatıldığı öğrenildi. Daha öncede Marmara Denizi'ne ve Karadeniz'e atık boşaltan gemiler, Atatürk Havalimanı'nı kullanan uçakların pilotları tarafından farkedilmişti. Pilotların durumu hemen rapor vermelerinin gemilerle ilgili yasal işlem yapılmıştı.

GEÇEN YIL 90 GEMİYE CEZA YAZILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl İstanbul Boğazı ve denizi kirleten gemilere toplam 2 milyon 814 bin lira tutarında ceza kesti. 2015 yılı itibariyle 28'i Türk bayraklı olmak üzere 90 gemiye cezai müeyyide uygulandı. İstanbul Boğazı'ndan yılda 55 bine yakın gemi geçiyor. Geminin makine ve kazanlarının bulunduğu bölümünün zemininin altında yer alan, gemi içinden sızan sularla makine ile kazan dairelerinden akan yağ yakıtların toplandığı en alt kısımda biriken atıklara sintine atığı deniliyor.



Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 10.03.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 DEKAMAR
 AKSAY
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 CM Denizcilik San..
 LALE Denizcilik
 IBC Güler Dış Tic..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 AR Shipping
 ESENYALI Gemi İşl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim