Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Denizde güvenlik ve arama kurtarma tatbikatı nefes kesti
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından Kaleiçi Yat Limanı açıklarında yapılan kurtarma ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Tatbikatta, denizde bulunan 5 kişi kurtarıldı, yanan bir yolcu gemisi söndürülerek yolcuları tahliye edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde yapılan ’Denizde Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma eğitimi’, Antalya Valisi Muammer Türker ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan sevk ve idaresinde Antalya Kaleiçi Yat Limanı açıklarında gerçekleştirildi. Tatbikata, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ’TCGS Yaşam Gemisi’, botlar, bir helikopter, tekneler, dalış ekipleri, sahil güvenlik timleri, arama kurtarma timleri, deniz polisi, afadve UMKE ekipleri katıldı.



İKİ KURTARMA

Toplamda 2 kurtarma senaryosunun gerçekleştirildiği eğitim kapsamında, Orta Doğu Liman İşletmesi römorkörü ve Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na bağlı TCSG Yaşam Gemisi ve botlar, Kaleiçi yat limanı açıklarından bir uçağın düştüğü ve 5 mürettebatın denizde olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Olay yerine ilk olarak giden Sahil Güvenlik helikopteri, denizdeki 5 kişiyi belirledi ve kurtarma yapılması için işaret fişeği bıraktı. TCSG Yaşam Gemisi kısa sürede olay yerine intikal ederek, kurtarma operasyonunun sevk ve idaresine başladı. Birinci yaralı Sahil Güvenlik helikopterinden denize halat yardımıyla inen ekip tarafından kurtarıldı.

Diğer 4 kişi ise TCSG Yaşam Gemisi’nin botu, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait Deniz Polisi botu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) botu ile İl sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) personelince kurtarıldı. TCSG Yaşam Gemisi’nde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, 112’ye sevk edildi.

"YANAN GEMİYE DENİZDEN MÜDEHALE"

Öte yandan bölgede seyir halinde bulunan yolcu gemisine uçaktan kopan bir parçanın isabet etmesi nedeniyle yangın çıktığı bilgisi alındı. Yanan gemi, Orta Doğu Liman İşletmesi römorkörü ve TCSG Yaşam Gemisi’nden sıkılan tazyikli suyla söndürüldü. Denizde ve gemide bulunan yolcular Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı botlar tarafından kurtarıldı. Yaklaşık 200 personelin katılımıyla gerçekleştirilen Denizde Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Eğitimi başarıyla tamamladı.



Eğitim sonrası Sahil Güvenlik Komutanı Erhan’dan bilgi alan Vali Türker, TCSG Yaşam Gemisi’nde de incelemelerde bulundu. Yaklaşık 3 saat süren eğitim, eğitime katılan gemi, bot, helikopter ve römorkörler tarafından yapılan selamlama geçişinin ardından sona erdi.

"EKİPLERİMİZ HAZIR"

Antalya Valisi Muammer Türker, denizde arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin tatbikat yaptıklarını kaydetti.

Tatbikata tüm kurumların katıldığını aktara Vali Türker, "Buradaki imkan kabiliyetlerimizi görme bakımından çok önemliydi. Akdeniz ve Ege Bölgesi özellikle son zamanlarda Orta Doğu’daki krizlerin de etkisiyle yasa dışı göçmen olaylarına sahne oluyor. Aynı şekilde bu bölge içinde bulunduğu coğrafya uyuşturucu ve çeşitli kaçakçılık faaliyetlerine de iman veriyor. Olası bir olumsuz olaya müdahale edebilmek için denizde tatbikat yapmamız gerekiyor. Tüm ekiplerimiz başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi. Gündüz olduğu gibi gece ve her türlü iklim şartlarında ekiplerimizin kurtarma faaliyeti yapmaya hazır olduklarını gördük" dedi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 07.04.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BARBAROS Yatçılık
 ÖZGÜN Company
 MARVEL Uluslarara..
 DENAL Denizcilik
 TRİO Denizcilik
 STATU Gemi Kirala..
 MARİNTEK Danışman..
 DELTA Marine Yach..
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 ALYANS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim