Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Hedefi babasının yaşamını yitirdiği gemiye kaptan olmak
Filistin'e yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisinde İsrailli askerlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz, denizci olma yolunda ilerliyor.

Babasının kabrini okula giderken her gün ziyaret edebilmek için Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesine kaydolan Akyüz, şu anda Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümünde eğitim görüyor Mavi Marmara gemisine kaptan olmayı hayal eden Akyüz: 'Okulumuzu bitirdikten sonra Allah nasip ederse Gazze'ye giden gemiyi biz yönetiriz inşallah'.

Filistin'e insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrailli askerlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz, babasını toprağa verdiği gün aldığı karar doğrultusunda denizci olma yolunda ilerliyor. Furkan, babasının yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisine kaptan olmayı ve o gemiyi Gazze'ye götürmeyi istiyor.

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde 31 Mayıs 2010'da İsrailli askerlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz'ün yaşamı, ilgi çekici detaylar barındırıyor.

Küçüklüğünde sosyal bilgilere ilgi duyan ve bu alanda üniversite eğitimi almak isteyen Furkan Akyüz'ün ideali, babasının denizde yaşamını yitirmesiyle değişti. Babasını Hatay'da toprağı verdiği gün 14 yaşında olan Furkan Akyüz, mezarlıktan görünen ve sonradan ismini öğrendiği Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinde okumayı kafasına koydu.

Babasının defnedilmesinin ertesi günü, o dönemde adı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) olan sınava giren Furkan Akyüz, aldığı puanla babasının mezarına her gün kolayca gidebileceği Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'ne kaydını yaptırdı.

Furkan Akyüz, 4 yıl boyunca hem okuluna devam etti hem de her gün babasının mezarına giderek mezarlığın bakımını yaptı ve Kur'an-ı Kerim okudu.

Hedefi liseyle bitmedi

Liseyi 4 yılda başarıyla bitiren Furkan Akyüz, kendine yeni bir hedef belirledi. Üniversitede de denizcilik okumak ve babasının yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye gitmek isteyen Furkan Akyüz, girdiği üniversite sınavında Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümünü kazandı.

Okulunu başarıyla bitirip denizlere açılmayı hedefleyen Furkan Akyüz, son sınıfta öğrenim görüyor.

AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Furkan Akyüz, babasının ve onun dünya görüşünün izinden gittiğini, babasının hayatlarından ayrılmasına üzüldüklerini ancak örnek işler yaptığı için de onunla gururlandıklarını söyledi.

Babasını kaybettiğinde ortaokul öğrencisi olduğunu belirten Akyüz, şöyle devam etti:

'Babamı toprağa verdiğimizin sonraki günü SBS'ye girecektim. Tevafuk, mezarlığın yanında bir lise gördüm. Allah'ıma dua ettim bu okulu kazanayım diye. Babamın mezarına yakın olurum diye. Sınava girdim ve duam kabul oldu. Aldığım puanla babamın mezarlığının yanında olan Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'ne girdim. Lisede pansiyon da vardı, burada kalıyordum, her gün babamın mezarına gidip Yasin okuyordum. İnsan konuşmak istiyor, konuşuyordum babamla. Gidişi bizi üzdü ama arkasında bıraktığı ışık, bize bıraktığı meşale ümmeti aydınlattı, biz de onun izinden gideceğiz.'

Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümünü bitirdikten sonra kaptan olma şansı bulunduğunu ifade eden Akyüz, 'Denizcilikle alakalı bilgim var. Eğer Mavi Marmara'ya faydamız olacaksa bu neden olmasın, bu gemiyi neden biz yürütmeyelim. Bir nevi o yüzden bu bölümde okumak istedim. Hem babamın denizde şehit olması hem de Mavi Marmara gibi bir geminin bulunması, beni gemiciliğe ve denizciliğe iten nedenler arasında. Okulumuzu bitirdikten sonra Allah nasip ederse Gazze'ye giden gemiyi biz yönetiriz inşallah. Ümmete fayda sağlayabiliriz inşallah.' diye konuştu.

Furkan Akyüz, Hatay'a gidince yine babasının mezarını sık sık ziyaret ettiğini, babasının hedefine ulaşıp Gazze'ye gitmek için çok çalıştığını sözlerine ekledi.




Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 30.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İMAMOĞULLARI deni..
 SETA Denizcilik v..
 ADRASAN Denizcili..
 ENKA İnşaat
 NİSA Denizcilik
 ALUNA ESTATES S.A
 AE Medya Turizm İ..
 MEFES Denizcilik
 İSTANBUL Denizcil..
 PEARL NAVAL GLOBA..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim