Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Samsun Terme Tersanesi direniyor!
Terme'de 2008 yılında büyük umutlarla kurulan, ardından aldığı büyük siparişlerle bölge ekonomisine can veren ve binin üzerinde insanı istihdam eden Terme Tersanesi, tam 1 yıl sonra dünya genelinde patlayan 'Küresel Tersane Krizi'nin kurbanı oldu. Büyük siparişlerin iptal edilmesiyle içinden çıkılmaz bir krize giren Terme Tersanesi, bugünlerde yeniden ayağa kalkmanın mücadelesini veriyor.

'BÜYÜK TERSANELER KAPANDI, BİZ DİRENDİK'

Terme Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Termeli iş adamı Erkan Zorlu, işletmenin içerisinde bulunduğu son durum ile ilgilili açıklamalarda bulundu. Uzun yıllardır büyük krizin etkisi altında olduklarına dikkati çeken Erkan Zorlu, "Bu bir dünya krizi. Türkiye'de birbirinden önemli, değerli, büyük tersaneler kapılarına kilit vururken biz hep direndik, direnmeye çalıştık" dedi.




'BATAKLIĞA MİLYON DOLARLARI GÖMDÜK'

Memleketine tersane yatırımını binbir zorlukla yaptıklarını hatırlatan Zorlu, "Bu bölge bataklıktı. Yani bataklığa milyon dolarları gömdük. 15 kilometrelik kazık çaktığımı herkes bilir. Memlekete olan sevdamız bizi bu yatırıma itti. Gelin görün ki dünya krizi hepimizi vurdu. Evet borcumuz var. Bunları ödemek için yollar arıyoruz. Mutlaka da ödeyeceğiz. Gerekirse hisse satar bu borçları yine öderiz. Bu yatırımı sonlandırmak, kapısına kilit vurup çıkıp gitmek kolay. Biz bunu yapmadık, yapmamak için de direniyoruz" diye konuştu.



AZERİ ARMATÖRE 14 MİLYON DOLARLIK GEMİLER

Son olarak Azeri bir armatörden 2 adet gemi siparişi aldıklarını söyleyen Erkan Zorlu, "Böylesi bir krizde 14 milyon dolar tutarında 2 gemi siparişi almak büyük başarı. Geminin 1'ini bitirdik, diğerinin de yüzde 90'ı tamamlandı. Bu esnada Azeri yatırımcı, yurt dışındaki bir banka ile kredi sorunu yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Bu sorunu çözdüğü anda işin geri kalan kısmı da tamamlanacak ve gemileri teslim edeceğiz" açıklamasında bulundu.

'400 KİŞİ ÇALIŞTI, BİNİ DE BULURUZ...'

Her 2 geminin yapımında yaklaşık 400 kişiyle çalıştıklarını söyleyen Terme Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zorlu, "2008'de faaliyete geçtiğimizde bu tersane bin kişiyi çalıştırıyordu. Umuyuromuz ve diliyorum ki, bu büyük küresel kriz bir an önce sona erer ve Terme Tersanesi yine binin üzerinde çalışanıyla bölgeye büyük bir istihdam kaynağı oluşturur. Bu yöndeki mücadelemiz de heyecanımız da sürüyor" dedi.



BAŞBAKAN YILDIRIM AÇMIŞTI:

Terme Tersanesi, 13 Nisan 2008 tarihinde Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bandırlık ve İskan Bakanı Ömer Faruk Özak tarafından açılmıştı. Açılış sonrası ilk kaynağı, bugünün Başbakanı Binali Yıldırım yapmıştı.



SAMSUN'UN İLK VE TEK TERSANESİ...

Terme Tersanesi, 90 bin metrekarelik alan üzerine kurulu 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir işletme. Tersane, yılda 14 bin ton saç işçiliği yapabilecek güçlü ekip ve makine parkuruna sahip. Terme Tersanesi aynı zamanda Samsun ilinin ilk ve tek tersanesi olma özelliğini de koruyor.




Kaynak: Samsunhaber.tc
Eklenme tarihi: 01.07.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BODUROĞLU Denizci..
 SİNOMAR Denizcili..
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 GRUP İSTANBUL
 HDR Denizcilik
 MİRAGE World Hote..
 KARYA Shipping & ..
 GEMEK Denizcilik ..
 MED MARİNE HOLDİN..
 SANOVEL İlaç
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim