Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yurt dışından yat ve gemi getirene vergi yok
Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın ipuçlarını verdiği, kapsamlı vergi ve sigorta primlerine ilişkin kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Hükümet varlık barışına vergi affını da eklerken yurt dışından getirilecek varlıklara gemi ve yatları da ekledi.

Kanun teklifine göre, yurt içinde vergi ve sigorta primleriyle trafik ve benzeri idari cezalarını kapsayan her türlü kamu alacağına ödeme kolaylığı geliyor. Yurt dışından parasını getirenlere yönelik inceleme zırhının kapsamı daha da genişletildi.

YAT VE GEMİSİNİ GETİRENE AF

Hükümet, daha önce tasarı olarak hazırlayıp Meclis'te geri çektiği yurt dışı varlıklarını yurda getirilmesine yönelik af düzenlemesini kamu alacaklarına getirdiği büyük affın içerisine koydu. Yeni düzenlemeye göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yanı sıra her türlü gemi, yat ve diğer su araçlarını, Türkiye'ye getiren gerçek ve tüzel kişiler söz konusu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilecekler. Eski tasarıda yer alan ve varlıkların Türkiye'deki bir banka veya aracı kuruma bildirilmesi zorunluluğu kaldırıldı, onun yerine usul ve esasları belirleme yetkisi Maliye Bakanlığı'na verildi.

İTHALDE VERGİ ÖDEME

Yasa teklifine göre, Türkiye'ye getirilerek ilgili sicile veya kütüğe kaydedilen her türlü gemi, yat ve diğer su araçlarının Türkiye'ye getirilme ve kayıt işlemleri nedeniyle ithalde alınan vergiler dahil herhangi bir vergi, resim, harç veya diğer mali yükümlülükler ile bunlara ilişkin cezalar alınmayacak. Buna göre, yurt dışında gemisi olanlarla yasa çıktıktan sonra yurt dışından gemi veya yat satın alanlar, bu yasadan yararlanıp hiçbir vergi ödemeden gemi ve yat ithal etme imkanına kavuşacak.

ZIRH DA GENİŞLEDİ

Teklife göre, parasını ya da gemisini getirenlere sırf bu işlemin yapılmış olmasından dolayı ve bu işlemden hareket edilerek “hiçbir şekilde” vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı ile herhangi bir araştırma, inceleme, soruşturma veya kovuşturma yapılamayacak, vergi cezası ve idari para cezası kesilemeyecek. Önceki düzenlemede TCK dahil muaf tutulacak yasalar açıkça yazılırken bu kez yasa ismi sayılmadan “herhangi bir soruşturma, inceleme veya kovuşturma” yapılamayacağı hükmü getirildi.



Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 22.07.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORTAKS Shipping c..
 ARKAS holding
 ROYALMAR Denizcil..
 DALSAN Liman İnşa..
 SKY MARIN Yacht A..
 REKA Denizcilik
 ALMEYDA
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 DOST Denizcilik
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim