Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yabancı ülkelerden alınmış sahte belgelere el konulacak
Dün, 7 Eylül 2016 tarih ve 29824 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK” kapsamında Gemiadamları yönetmeliğinde bazı değişiklik, düzenleme ve eklemeler yapıldı.

Bu eklemelerden en dikkat çekici olanı dün yayınladığımız haberde bahsettiğimiz “Gemiadamları Disiplin Komisyonu” kurulması ile ilgiliydi.

Diğer dikkat çeken bir ekleme ise “Gemiadamlarına ilişkin idari tedbirler” başlığı altında yer alan EK MADDE 11 altında bulunan (ç), (d) ve (e) bentlerindeki, sahtecilik yolu ile elde edilen gemiadamı belgeleri ile ilgili uygulanacak yaptırımlar.

Bu eklemeye göre, sahtecilik yoluyla elde edildiği anlaşılan Türk veya yabancı uyruklu gemiadamlarının belgelerine el konulabilecek.

İlgili ekleme ve düzenlemeler aşağıdaki gibidir.

Gemiadamlarına ilişkin idari tedbirler

EK MADDE 11 - Gemiadamlarının mevzuata, denizcilik örf ve adetlerine, teamüllerine, denizcilik terbiyesine ve çalışma disiplinine uygun olmayan davranışları ile görevi ihmalleri veya kasıtlı kötü davranışları ve gemilerin yola elverişlilik bakımından donatılmaları ile ilgili gerekleri yerine getirmeyen gemiadamları hakkındaki idari tedbirler aşağıdaki hususlar doğrultusunda İdare tarafından belirlenmiş usul ve esaslar çerçevesinde uygulanır:
a) İdare; gemiadamlarının denizcilik örf ve adetlerine, teamüllere, denizcilik terbiyesine, çalışma disiplinine uygun olmayan davranışları ile görevi ihmalleri veya kasıtlı kötü davranışları halinde kusurun ağırlık derecesi ile ihmal veya kasıt unsurlarının varlığına göre ihtar veya yeterlik belgesini 6 aya kadar askıya alma müeyyidelerinden birine karar verir.
b) İdare; gemiadamının sadakat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışları ile mesleki yetersizliğine ilişkin durumlarda kusurun ağırlık derecesi ile ihmal veya kasıt unsurlarının varlığına göre ihtar, yeterlik belgelerinin 6 aya kadar askıya alınması, bir alt yeterliğe indirilmesi, belirli konularda yeniden eğitime tabi tutulması müeyyidelerinden bir veya birkaçına karar verir.
c) İdare; denizde can ve mal emniyetinin sağlanmasına yönelik geminin sevkine ve teknik idaresine ilişkin kusurlar halinde kusurun ağırlık derecesi ile ihmal veya kasıt unsurlarının varlığına göre ihtar, yeterlik belgelerinin 6 aya kadar askıya alınması, yeterlik belgelerinin bir alt yeterliğe indirilmesi, belirli konularda yeniden eğitime tabi tutulması, yeterlik belgesinin iptali veya ilgilinin denizde çalışmaktan men edilmesi gibi müeyyidelerinden bir veya birkaçına karar verir.
ç) Bu Yönetmelikte geçen her türlü gemiadamı yeterlik belgesi, uzmanlık belgesi, belge kanıtı, gemiadamı cüzdanı, uygunluk onay belgesi ve eğitim belgelerini sahtecilik yoluyla elde ettiği anlaşılan Türk veya yabancı uyruklu gemiadamlarının bu belgeleri iptal edilir. Bu belgelerin yurt dışından temin edilmesi halinde belgelere el konulur ve ilgili idaresine bildirimde bulunulur. Sahte belge taşıyan gemiadamı İdare tarafından ilgili makamlara bildirilir. Sahtecilik ile ilgili suçtan aklanıncaya kadar İdare tarafından yapılması gereken gemiadamı işlemleri yapılmaz.
d) Liman devleti kontrollerinde başka bir denizcilik idaresince belgelendirilmiş gemiadamının mesleki yetersizliğinin Türk limanlarında tespit edilmesi halinde, böyle bir gemiadamının sefere devam etmesine izin verilmez ve ilgili denizcilik idaresine ihbarda bulunulur.
e) Belgesi askıya alınmış olmasına rağmen gemide görev aldığı tespit edilen gemiadamının belgesi iptal edilir ve 2 yıl boyunca bu Yönetmelik kapsamında hiç bir belge düzenlenmez. Ayrıca, hakkında cezai işlem yapılması için ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulur.
f) İdare, sağlık durumlarından kuşku duyulan ya da hasta oldukları bildirilen gemiadamlarına, sağlık durumlarının denizde çalışmalarına engel olup olmadığının belirlenmesi amacıyla sağlık yoklaması yaptırabilir.

*************

Yönetmelik değişikliğinin tamamını görmek için TIKLAYINIZ




Kaynak: www.gemipersoneli.com
Eklenme tarihi: 08.09.2016




Share |




YORUMLARINIZ


Katilma
Aynen hakkın olmayan biseyi alıyorsun ve başkasının hakkını gasp etmiş oluyorsun. Peki kim faydalanıyor bu durumdan tabiki armador. Ben yıllardır türk ehliyetiyle çalıştım ve devam ediyorum duyarlı Armadorde öyle yapsın. Sonra vay vay. Herzaman Güçlü zayıfı yok ediyor ama o sayfada ihtiyacı var . Herkes bunu bilincinde yaşamalı.

Yazan: Muhittin kaya - 26.08.2019 11:47:00


çakma ehliyetli zabitler
Bunlardan Türkiye de yüzlerce var bilindiği halde müdahale edilmiyor çünkü ehliyet leri iptal olursa armatör personel sıkıntısı çekecek ve maaş sıkalalari yukari çikacak endişesinde.soruyom size bunlardan kaç tanesi yurt dişinda bi fiil okuyup bu ehliyet leri yasal olarak almiş yüzde 3 yukarisi yok o halde niye el konulmuyor bu ehliyet lere hakkiyla ehliyetini almiş kişilerin emeğini çaliyorlar.
Yazan: Musa çalık - 7.02.2018 21:31:40




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEK Denizcilik
 HM Denizcilik Tic..
 KEVSER Denizcilik
 EMİR Denizcilik
 AVŞA Denizcilik İ..
 YIGIT Shipping Co..
 SEA PARTNER Inc.
 ONUR Makina San. ..
 ALYANS Denizcilik
 ARZU YATCILIK TUR..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim