Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer devini İzmir'e davet etti
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, önde gelen kruvaziyer gruplarından Carnival Corporation'ın üst düzey yetkilileriyle görüşerek 2017'de İzmir'e sefer koymalarını istediklerini bildirdi.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, İzmir'de kruvaziyer turizmini yeniden canlandırmak için yapılan çalışmalar kapsamında en büyük kruvaziyer topluluklarından olan Carnival Corporation'ın İngiltere'deki ofisi Carnival UK yetkilileriyle görüşme yaptıklarını ifade etti.

Görüşmelerde grubun 2017 ve 2018 yılı planlarını tamamladığını ancak 2019 yılı için gelişim kaydedilebileceğini öğrendiklerini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Gemi şirketleri bir süre daha büyük liman kentlerinden kaçma eğilimi gösteriyorlar ancak görüşmeler bizim açımızdan son derece yararlı oldu. Çünkü kendilerine Türkiye'nin ve İzmir'in büyük potansiyelini anlatma fırsatımız oldu. Türkiye'nin sadece gemi ağırlamada değil, gemi inşa ve kruvaziyer şirketlerine kaynak pazar oluşturma potansiyeli de var. Bu konuları da tekrar vurgulayarak kendilerine sunduk."

Römorkör ücretlerinin kaldırılması yönündeki haberlerin kruvaziyer şirketlerini sevindirdiğini, sahil sıhhiye ve fener ücretlerinde de değişiklik olabileceği yönünde görüşleri ilettiklerini bildiren Demirtaş, tur planlayıcılarını limanları incelemek üzere Türkiye'ye davet ettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin, 5 bin kilometre sahili olduğunu, bu sahillerde 28 liman ve iskelenin bulunduğunu belirten Demirtaş, şirketlerin tur rotalarını belirlerken ABD ve Pentagon kaynaklı raporları da değerlendirdiği izlenimi edindiklerini, bu nedenle hükümet ve Cumhurbaşkanlığı düzeyinde de temaslar yürütülmesinin önemli olduğunu vurguladı.



Eklenme tarihi: 22.09.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 ALTERNATİF Denizc..
 NAMAR Denizcilik
 ALEYNA denizcilik
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 TUAN Denizcilik
 FAAL Denizcilik
 KEVSER Denizcilik
 BLUETANKERS
 METEAR Deniz İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim