Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Asyaport Limanı 2,5 milyon TEU hedefine yaklaşıyor
Tekirdağ'daki Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport Limanı'nın, hedefindeki "yılda 2,5 milyon konteyner hareketi"ne 2018'de ulaşması öngörülüyor.

Asyaport Limanı Genel Müdürü Kadir Uzun, yaptığı açıklamada, Barbaros Mahallesi'ndeki limanın 2016'nın başında gerçek faaliyetlerine fiilen başladığını ve planlandığı gibi bu faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Asyaport'un ilk 6 aylık faaliyetinde Türkiye'de an fazla konteyner elleçlenen 5. liman olduğunu ifade ederek, "Asyaport olarak 2016'nın ilk 6 ayında hedeflerimiz öngörüsünde toplam konteyner kapasitesinde Türkiye'nin 5. konteyner limanı olduk. Transit konteynerlerde ise Türkiye'nin ikinci konteyner limanı olduk. Bizim hedeflediğimiz, öngördüğümüz plan dahilinde gidiyoruz." dedi.

Uzun, limanın yıl sonunda bir milyon konteyner hareketine ulaşmasını planladıklarını anlattı.

İki yıl içerisinde tam kapasite olan 2,5 milyon TEU'ya çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Uzun, "İlk 6 ayda aylık 60 gemi sayısı ile konteyner adetlerimizin toplamı yaklaşık 500 bin TEU. Yıl sonunda hedeflediğimiz rakam 1 milyon TEU olacak. Bunu önümüzdeki 2 yıl içerisinde tam kapasitemiz olan 2,5 milyon TEU'ya çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.



"Asyaport, stratejik bir liman"

Asyaport'un Uzakdoğu, Kuzey Avrupa, Akdeniz, Karadeniz ve tüm hatların uğrak limanı olduğunu belirten Uzun, "Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company (MSC), dünya üzerindeki kullanmış olduğu özellikle Pire, Gioia Tauro ve Ambarlı limanlarındaki transit ağırlıklı aktarmalarını artık Asyaport'tan yoğunluklu yapıyor" şeklinde konuştu.

Uzun, Asyaport'un bağlantı limanı olduğunu ve dünyanın her yerine hizmet verdiklerini ifade ederek, "Buradan MSC gemileri ile direkt hatlarla hem transit süreyi kısaltarak hem burada verdiğimiz hizmetin süratini arttırarak hem de liman kapasitesinin çok yüksek olması sayesinde, müşterilerle ve 'line' olarak MSC tarafında çok ciddi avantajlar sağladık" ifadelerini kullandı.

"İlk 6 ay ısınma süreciydi"

Uzun, Asyaport Limanı'nın 2016'nın ilk 6 ayında ısınma sürecini yaşadığını belirtti.

Uzun, bu yılın 3. çeyreğinde Türkiye'de en fazla konteyner elleçlenen 3. liman olmayı öngördüklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Konteyner adetlerinde Türkiye'nin 5. sıralamasındayız ilk 6 aylık süreçte. 3. çeyrek rakamlarımızın açıklanmasıyla Türkiye genelinde 3. sırada olmayı öngörüyoruz. Bu dönemde aylık operasyon gerçekleştirdiğimiz 70 gemi sayısına ulaştık. Dolayısıyla birinci yılın sonunda yaklaşık 1 milyon TEU ile Asyaport transit ve toplam konteyner adetlerinde hedeflediği yere gelmiş olacak. Önümüdeki 2 yıl içerisinde de hedeflediğimiz 2,5 milyon TEU kapasiteyi sağlamayı planlıyoruz. Bununla ilgili ilave hatların, transit hatların Asyaport'a planlanması, bölgedeki lokal yüklerimizdeki, ihracat ve ithalat yüklerimizdeki artışlarla beraber önümüzdeki yıllarda bu hedefi yakalayacağız."

İlk etapta Asyaport için planladığımız ekipmanların tamamının limanda faal olarak çalışır halde olduğunu aktaran Uzun, şunları kaydetti:

"Tamamen sıfırdan kurulmuş bir limanın bu başlangıç sürecindeki alt yapı ve operasyonel süreçlerinin birbiriyle entegre olması, sistemin sorunsuz ve sıkıntısız çalışması zaman alan ve birtakım riskler içeren konuydu ama bunları çok iyi ve çok süratli bir şekilde aştık. Bugün geldiğimiz noktada liman tüm ekipmanları ve alt yapısıyla çalışır ve faal durumda. Bu önümüzdeki yıl içerisinde de bunun üzerine yapacağımız ilavelerle beraber, devam edecektir."

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

- Asyaport Limanı ''dev gemileri'' ağırlıyor
- Türkiye’nin en büyük konteyner limanına ilk gemi geldi
- Asyaport’a ilk gemi bugün yanaşıyor
- Dev vinçleri kullanmayı simülatörde öğreniyorlar
- ''Dünya limanı Asyaport'' inşaatında sona yaklaşıldı
- Asyaport Türkiye'nin en büyüğü olacak
- Tekirdağ Asyaport limanına ilk gemi yanaştı
- Asyaport'ta mutlu sona doğru








Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 18.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALKAVAN Group
 ETA Petrol A.Ş.
 MEDITERRA LINE
 ORTAK Denizcilik
 ALPAGUL Denizcili..
 MİLANGAZ Uluslara..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 MS Denizcilik ve ..
 MERİDYEN Denizcil..
 ELKENZ Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim