Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bodrum Denizcilik Festivali'ne rekor katılım!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 28'incisi düzenlenen The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışları, rekor sayıda katılımla başladı.



28. The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışları, Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında başladı.

Bodrum'da bu yıl 28'inci kez düzenlenen yarışlara, 125 tekne ile bin 500'den fazla yelkenci katılıyor. Bodrum Kara Ada önlerinde startı verilen yarışları, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Liman Başkanı Atilla Beyli de izledi.

Mehmet Kocadon ve Atilla Beyli, teknelerin klaksonları eşliğinde denizde hayatını kaybeden kişiler için denize çelenk ve karanfil bıraktı.

"KATILIMCI SAYISINDA REKOR KIRILDI"

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, yaptığı açıklamada, bu yarışlarda katılımcı sayısı açısından rekora ulaştıklarını söyledi. Bodrum ve Türkiye'ye yakışır bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Aras, "Katılım muhteşem. Organizasyon komitesini gençleştirdikten sonra, sosyal medyada çok iyiyiz. Yatlarımızın güzel görüntülerini tüm dünyaya göstereceğiz. Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu yansıtacağız." diye konuştu.

Yarışmayı takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise 28'inci kez düzenlenen yarışlara katılımın fazla olduğuna dikkati çekti. Bugünlerde herkesin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mehmet Kocadon, şunları kaydetti:
"Sadece Bodrum'dan değil, Türkiye'nin birçok bölgesinden ve yabancı ülkelerden de yarışmacılarımız var. Amacımız gelecek nesillere yelkeni sevdirmek. Onları yelken sporuna alıştırmak. 28 yıldır yaptığımız bu yarışların meyvelerini de alıyoruz. Yelken yarışlarında bütün madalyalar Bodrum'a geliyor."



MERHUM DENİZCİLER ANILACAK

Yarışmanın komite başkanı Süleyman Uysal, Bodrum Belediyesi "İz Bırakanlar" etabında, bugüne kadar yarışlara hizmet etmiş ve destek vermiş merhum denizciler Ömer Aras, Uğur Boran, Mehmet Oğuz ve Erdoğan Yavaş'ı da anacaklarını aktardı. İlk etabın Gümüşlük'te tamamlanacağını belirten Uysal, "27 yıl boyunca The Bodrum Cup Ahşap Yelkenli Tekne Yarışları olarak geçiyordu. Fakat bu sene daha fazla tekne katılımı aldığımız için, yarışma ismini değiştirdik. Bunu bir deniz festivali olarak yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uysal, ahşap teknelerin dışındaki teknelerin katılımının yüzde 30'lara aştığına da işaret etti. Festivalin büyümesi ve geleceği açısından bu artışın çok önemli olduğunu vurgulayan Uysal, "Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Yarışlar Bodrum-Gümüşlük, Gümüşlük-Leros, Leros-Leros, Leros-Yalıkavak ve Yalıkavak-Bodrum final etabı şeklinde olacak." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 15 millik Bodrum-Gümüşlük yarışı için 125 tekne, Bodrum'un Kara Ada önlerinde toplandı. "Cruiser", "Gulet", "Tirhandil" ve "Mozaik" kategorilerinde ayrı ayrı start alan tekneler, renkli görüntüler oluşturdu.

Kuvvetli rüzgarın da etkili olduğu yarışlarda, bazı teknelerin yelken direğinde hasar meydana geldi. Yarışmacılar buna rağmen kaldıkları yerden devam etti.

Yarışlar, 22 Ekim'de Yalıkavak-Bodrum etabıyla sona erecek.



Kaynak: F5haber
Eklenme tarihi: 19.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NOSA Den. Loj. It..
 LOTUS Shipping
 GÜLNAK Denizcilik
 SELMAR Denizcilik
 ALGEM Denizcilik
 SANCAK Den. Nak. ..
 ADATEPE Denizcili..
 DESAS A.Ş.
 LİKİTGAZ gemicili..
 TURMAR Gemicilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim