Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Kuru yük gemisi Ereğli açıklarında yan yattı
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 66 mil açıkta Panama bandıralı kuru yük gemisi fırtına nedeniyle yan yattı. Gemideki 8 mürettebatı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Kaymakam Altuğ Çağlar, hava şartları nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü, geminin şuan için tamamen batma riskinin bulunmadığını söyledi.

GEMİYE ULAŞIMA FIRTINA ENGELİ

Akşam saat 17.00 sıralarında Ereğli İlçesi açıklarında Tuzla'dan Rusya'ya bezelye götüren Panama bandıralı 'FON' isimli kuru yük gemisinin kaptanı Ereğli Sahil Güvenlik Komutanlığı ile irtibata geçerek yardım istedi. Bunun üzerine verilen koordinatlara sahil güvenlik gemisi gönderildi. İlk gelen bilgilerde geminin fırtına nedeniyle yan yattığı ve motorunun da arıza yaptığı öğrenildi. Sahil güvenlik gemisi fırtına nedeniyle gemiye ulaşamayınca yakındaki 2 kuru yük gemisi yan yatan gemiye yönlendirildi. Gemideki 8 mürettebat kurtarılamadı. Ayrıca Türk Deniz Kuvvetleri Donanmasına ait 'Yıldırım' adlı gemide kurtarma çalışmalarına katıldı.

MÜRETTABATIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Vali Ali Kaban'ın Ankara'da olması, Ereğli kaymakamının da izinde olması nedeniyle konuyu takip eden Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, geminin yaklaşık 120 kilometre açıkta yan yattığını söyledi. Yan yatan gemiye 1 saatlik uzaklıkta olan donanmaya ait 'Yıldırım' adlı geminin de kurtarma çalışmasına katıldığını söyleyen Kaymakam Çağlar, şöyle dedi;

"Bizim sahil güvenlik komutanlığı gemileri hava şartlarından dolayı gemiye yaklaşamadılar. Etrafındaki 2 kuru yük gemisi yanaştı ve mürettebatı almak istedi. Onlarda hava şartlarından alamadı. Hava şartlarından mı yükten mi yan yattığı teknik bir ayrıntı. Bunu daha sonra gemiye ulaşınca öğreneceğiz. Biz şu an biran evvel mürettebatı kurtarma derdindeyiz. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Gemini tamamen batma riski şu an yok. 45 derece yan yatmış. Konuyu Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı da takip ediyor. İstanbul'da Donanmadan bir gemi yönlendirildiği bilgisi verildi"



Eklenme tarihi: 21.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CİNER Marine Ters..
 UZAKLAR Denizcili..
 SKY MARIN Yacht A..
 GARANTİ Denizcili..
 GENTA
 GÜLHAN Denizcilik
 BARBAROS Yatçılık
 TAN Tanker
 ÖZPINAR Denizcili..
 DERPINA Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim