Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Van Gölü'nde ÖTV'siz yakıt müjdesi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından alınan kararla Van Gölü'nde faaliyet gösteren gemiler, ÖTV'siz yakıt alabilecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından alınan kararla Van Gölü'nde faaliyet gösteren gemiler, ÖTV'siz yakıt alma şansına sahip olacak.

Van TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Van TSO bünyesinde kurulan İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Van Temsilciliğinin açılmasıyla, Van Gölü'nde faaliyet gösteren gemilere ÖTV'siz yakıt alma imkanı sağlandığı bildirildi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticaret Genel Müdürü Cemalettin Şevli imzası ile yayınlanan resmi yazıya yer verilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede Kocaeli Liman Başkanlığının yetki alanı içesinde bulunan gemilerin taleplerinin karşılanması ile Van ilinde İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) temsilciliğinin açılması göz önünde bulundurularak, Van Gölü'nde faaliyet gösteren gemilere yerinde hizmet verilebilmesine teminen Kocaeli ve Tatvan Liman başkanlıklarında 2017 yılı itibarıyla ÖTV'siz yakıt alım defteri düzenleme yetkisi verilmesi uygun bulunmuştur."

Van Gölü'nde turizm faaliyetleri artacak

Deniz Ticaret Odası Van Temsilcisi Nevzat Aydın, ÖTV'siz yakıtın yaşanan sorunların uzun vadeli çözümü anlamına geldiğine dikkati çekti.

Atılan adımın getirileri ve avantajlarının çok fazla olduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Bu, yıllardır emekleri ve mücadele ruhları ile her türlü olumsuzluğa rağmen bu sektörü ayakta tutmaya ve yaşatmaya çalışan emekçi kaptanlarımıza, umut ve mücadele etmeleri için destek olmuştur. Bölgemizde bulunan teknelerin en büyük gideridir yakıt. Tekne sahipleri personelden kısar, özveriyle çalışır, tekne bakım maliyetlerini düşürmek için yeri geldiğinde elektrikçi, motorcu, boyacı olarak çalışır ancak iş yakıt tüketimine gelince elinde bir çözümü yoktur. Van Deniz Ticaret Odası bu nokta da görevi üstlenmiş ve bu sektörde emek veren bütün çalışanlara güçlerinin yetmediği çözümü üretmiştir."

ÖTV'siz yakıtla birlikte tekne tur fiyatlarının düşeceğini belirten Aydın, bunun yüksek fiyatlı deniz ulaşımı ve özel tekne tur fiyatlarını yarı yarıya düşüreceğini dile getirdi.

Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Deniz turizminin canlanması, bu sektörü ilgi çekici hale getirir. Sektörün hareketlenmesi, istihdamın ve buna bağlı olarak kafe, restoran, lokanta gibi işletmelerin çoğalmasına zemin hazırlayacaktır. Bu kaçak avlanmanın önüne büyük ölçüde geçecektir. Çünkü balıkçılıkla uğraşan tekne sahipleri, balık avlarken en büyük giderleri olan yakıt maliyetini çıkarmak korkusuyla yaşamaktadır. Bu korkularını aşacak çözüm yolunu ürettiğimiz için kaçak avlanma problemin çözümü temelini atmış olduk. Bu Van denizinin çehresini değiştirecek, sektörün önünü açacaktır."

Aydın, kararla İMEAK Deniz Ticaret Odası Van Temsilciliğine kayıtlı firmalar ile Van Gölü'nde deniz ticaret faaliyetleri yürüten firmalara ait gemilerin, 2017 yılı itibarıyla ÖTV'siz yakıt kullanabileceğini vurguladı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararın önemli ve yararlı olduğunu belirtti.

Van Gölü'nün deniz ticaretinde de etkili kullanımı için alınan kararın, denizcilik faaliyetlerinde bulunan üyeleri için çok önemli bir gelişme olduğunu hatırlatan Takva, "Gerek Van Gölü'nün deniz ticaretinde öneminin artması, gerekse üyelerimize yapılan bu kolaylığın sağlanması açısından alınan bu kararı önemsiyoruz. Yıllardır Van Gölü'nün gerekli ilgi ve alakaya muhtaç olduğunu belirtirken, bu tür kararların alınması çok önemli. Kararın alınmasın da emeği geçen tüm bürokratları tebrik ederim." diye konuştu.


Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 16.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONURHAN Denizcili..
 MERSİN Deniz ve T..
 AKUA MARİN A.Ş.
 SERHAT Feribot A...
 PLUTO Dalış Merk.
 BAFA Su Ürünleri
 TEAM SHIP Crew
 EFE Gemi İşletmec..
 GÜRMAR Denizcilik..
 AKGÜNLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim