Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Panama kanalı, en büyük ziyaretçisini ağırladı
Salı günü Panama Kanalı, bugüne kadar genişletilmiş havuzlarından geçen en geniş kapasiteli gemiyi,10,589 TEU'luk neopanamax konteyner gemisi Valparaiso Express'i ağırladı.

Gemi, Şili, Peru, Ekvador ve Kolombiya'daki uğraklarından sonra Salı sabahı Pasifik tarafındaki Cocoli Locks'dan transit geçişine başladı. Atlantik'e bakan Agua Clara Locks'tan geçişini tamamladıktan sonra, gemi Panama'daki Manzanillo Uluslararası Terminali'nde duracak ve Dominik Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa ve Hollanda rotasındaki terminallere gidecek.



Gemi 333 metre uzunluğunda ve 48 metre genişliğindedir ve genişletilmiş Panama Kanalı'nın ek kapasitesinden yararlanmak için özel olarak inşa edilen Hapag Lloyd'un yeni 10.500 TEU sınıfındaki beş yeni geminin ilkidir.

Valparaíso Express, Hapag-Lloyd'un 9 haftalık bir rotasyonu kapsayan, Kuzey Avrupa ve Güney Amerika'nın Batı Sahilindeki önceki iki hizmeti birleştiren Avrupa ile Güney Amerika'nın Batı Kıyısı arasındaki hizmetin bir parçası olarak faaliyet göstermektedir. Son dört gemi Nisan 2017'de tamamlandığında, beş geminin hepsi de genişletilmiş Kanalı geçebilecektir.

Panama Kanal Otoritesi geçişin, genişletilmiş Kanal'ı Haziran ayındaki açılışından bu yana geçebilecek mega gemilerin yeni bir dönemini müjdelediğini belirtti.

Orijinal kanala göre 70 feet daha geniş ve 18 feet daha derin olan yeni havuzlar, 13.000 ila 14.000 TEU'a kadar Neopanamax gemilerini barındırabiliyor.

26 Haziran'da açılan yeni havuzlarda 500'den fazla gemi geçti.

Ayrıca Valparaiso Express gemisine geçiş için "Green Connection Award" ödülü verildi. Ödül mükemmel çevre duyarlılığı gösteren, diğerlerini de teknolojileri ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olan standartları uygulamaya teşvik eden Kanal müşterilerine veriliyor.

Valparaiso Express, çevre dostu bir kıyı bağlantısı olacak şekilde inşa edildi. Bu bağlantı, limandayken gemideki yardımcı dizellerin kapatılmasını sağlıyor. Gemi aynı zamanda, yeni Uluslararası Balast Suyu Yönetim Sözleşmesi uyarınca emisyon azaltıcı valf kontrolü ve balast suyu arıtma birimleri bulunan yakıtla verimli 46.530 beygir gücü ana motora sahiptir.




Kaynak: Kaptan Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 22.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 INKA Crew Managem..
 GENÇER Denizcilik
 LİDER Gemi
 TURMAR Gemicilik ..
 GENTA
 İKİZLER Denizcili..
 SERHAT Feribot A...
 HM Denizcilik Tic..
 YANARTAS Travel A..
 TAMİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim