Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
ITF, Cezayir'deki mürettebat için Vera Denizciliğe son kez çağrıda bulundu
Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (International Transport Workers Federation/ITF) müfettişi Mohamed Arrachedi, Cezayir'de terk edilen 17 kişilik mürettebatın mağduriyetinin gidermesi için gemi sahibine ve bayrak devletine son bir çağrıda bulundu.

Vera Denizciliğe ait olan 170 metre boyundaki 28,564 DTW kapasiteli M/V Sea Honest geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Cezayir açıklarında makine arızası yaptı. Cezayir'deki Alger Limanı'na çekilen gemi Temmuz 2016 yılından beri Cezayir'de bekliyor.




ITF müfettişi Mohamed Arrachedi mürettebatı Cezayir Limanı'nda 7 ay boyunca maaşları ödenmemiş ve ihtiyaçları tedarik edilmemiş bir şekilde kalan Vera Denizciliğe ait M/V Sea Honest adlı Panama bayraklı geminin durumuna dikkat çekti.

Mohamed Arrachedi durumun aciliyetini, "Mürettebat felaketin eşiğinde. Bir intihar riski olduğuna inanıyorum, durumları o kadar umutsuz. Şirket mürettebatın üzerinden elini çekmiş durumda ancak diğer gemileri de çalıştırmaya devam ediyor. Bu bir insanlık ayıbıdır. Şirket veya bayrak devleti harekete geçmek zorundadır. Mürettebatın aç kalmamasının tek nedeni ITF, Cezayirli sendikalar, Cezayir Liman otoritesi ve Hindistan ile Türkiye'nin elçilikleri tarafından sağlanan gıda ve insani yardımdır." sözleriyle açıkladı.



Mohamed Arrachedi Panama Denizcilik Makamına ve geminin sahibi olan Vera Denizcilik İthalat ve İhracat Tic Ltd. ŞTİ. yetkilisi Seyfullah Dalgın'a, yazdığı mektupda; 'Yüksek ilgi ve endişe ile bir kez daha, Sayın Seyfullah bey sizinle Cezayir limanı'ndaki Seahonest gemisinde bulunan denizcilerin durumuna tez zamanda bir çözüm planı için temasa geçiyorum.

Samimiyetimle, tüm kapsam ve perspektifler altında gemideki 17 personelin (2 Türk ve 15 Hint vatandaşı) durumlarına şu ana kadar, yani gemide geçirdikleri 10 ay sonrasına kadar hiçbir şekilde bir çözüm planı, programı olmaması sadece yasal veya düzenleyici bir durumdan veya insani açıdan değil hiçbir şekilde kabul edilemez ve anlaşılamaz.

Gemide bulunan mürettebat gemideki çok kötü koşullardan, soğuk ve çok ağır psikolojik koşullardan muzdarip. Şirketten mürettebatın ülkelerine gönderilmesini istedik. Bu birçok kez vaat edildi ama yerine getirilmedi.

Şirketin gerçek niyeti nedir? Şirket harekete geçmek için neyi bekliyor? Şirketin niyeti mürettebat iyice umutsuzluğa kapılana kadar beklemek ve ondan sonra mı ülkelerine dönmelerine razı olmak?

Mürettebatın daha fazla dayanacak gücü kalmadı. Lütfen harekete geçin ve tez davranın. Mürettebat ödemelerinin yapılması ve ülkelerine geri dönmeyi sabırsızlıkla bekliyor. Şirketiniz gemiye başka bir mürettebat yerleştirip, gemideki personelin sıkıntılarına son verebilir. Bunu yapmak sizin sorumluluğunuzdur.' dedi.

Cumartesi günü mürettebattan biri Mohamed Arrachedi'ye bir SMS gönderdi. Mürettebat yazdığı mesajda "Bizim için yeni bir haber veya değişiklik var mı? Herkes çok gergin, zihinsel olarak yorgun ve eve dönmek için çaresiz ve sorunun ne zaman ve nasıl çözüleceğini merak ediyor." sorularını sordu. Ancak şimdilik hiçbir olumlu cevap alamadı.



Kaynak: Deniz haber Ajansı
Eklenme tarihi: 22.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 IŞIK Group Shippi..
 MERT Denizcilik
 BEREM Denizcilik
 PACMAR Denizcilik..
 DOLFİN Denizcilik..
 AE Medya Turizm İ..
 GEDİZ Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
 CEO Maritime Co.
 YALİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim