Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Batan Ro-Ro haftaya yüzdürülecek
BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde geçtiğimiz yılın Eyül ayında limanı terk ettikten 15 dakika sonra batan Hayat-N adlı Ro-Ro gemisi, havaların imkan vermesi halinde önümüzdeki hafta yüzdürülerek, Erdek Tatlısu’daki tersaneye çekilecek.

Bandırma’dan İstanbul-Ambarlı’ya gitmek üzere 14 Eylül 2008 tarihinde gece saat 23.45’te batan Hayat-N adlı Ro-Ro Gemisi’nde 3.5 aydır sürdürülen araç ve yük boşaltma çalışmalarının ardından 20 dalgıçtan oluşan ekip, geminin yüzdürülerek tersaneye çıkarılabilmesi için hazırlıkların büyük bir bölümünü tamamladı. 8 bin 500 Grostonluk geminin havaların iyi gitmesi halinde önümüzdeki hafta içinde Erdek’in Tatlısu Beldesi’nde bulunan tersaneye çekileceği öğrenildi.

Yetkililer, gemide yürütülen çalışmalar sonucu gövdesinde açık olan tüm yerlerin kapatıldığını ve bir tanesi geminin baş kısmı ve diğeri ise geminin arka kısmı olmak üzere iki adet ‘konveyör’ adı verilen bacaların yerleştirildiğini söylediler. Geminin alt kısımlarına yerleştirilen 23 adet motopomp ile geminin içindeki suyun iki baca vasıtasıyla dışarıya atılacağını belirten yetkililer, “Su dışarıya atıldıkça bacalardan içeri hava dolacak. Suyun boşalması sonrası gemi enkazı yüzdürülebilecek kadar deniz yüzeyine çıkarıldıktan sonra yardımcı gemiler ile çekilecek” dedi.

1 KİŞİ HALEN BULUNAMADI

Hayat-N isimli Ro Ro battığı zaman, Sahil Güvenlik ekipleri Özer Erdoğan’ın (42) cesedine hemen ulaşırken, Necati Kalın’ın (58) cansız bedeni ise Ayyıldız Mahallesi’ndeki Mezbaha Koyu’na vurmuştu. Solar&Aras Denizcilik şirketi, yakıt çıkarmak amacıyla yaptığı dalışlar sırasında Murat Karaca’nın cesedine ulaşırken, Şevki Gönüllü’nün ceseti ise kazadan 151 gün sonra bulunmuştu. Kazada hayatını kaybeden son kişi Yahya Özoğlu’nun cesedine ise halen daha ulaşılamadı.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 01.04.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ASYA Nakliyat Ve ..
 LİDER Gemi işletm..
 OMSAN Lojistik A...
 EN-KO Denizcilik ..
 MARİNPET Petrol D..
 IMB Shipping and ..
 REYSAŞ Denizcilik
 BAHRİ Tic. Ltd.
 MALATYA Büyükşehi..
 MMMARİNE denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim