Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Marmaris'te denizcilik paneli
Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 'Temiz Denizlerde, Emniyetli Denizcilik' panelinde deniz taşımacılığı ile ilgili potansiyel ve sorunlar masaya yatırıldı.

Deniz turizminin artması, emniyetli taşımacılığın gelişimi, deniz turizmi teşvikleri, istihdam ve deniz turizmine dair yatırımlar ile ilgili bilgi alışverişi sağlamak amacıyla düzenlenen 'Temiz Denizlerde, Emniyetli Denizcilik' paneli Marmaris Netsel Marina'da düzenlendi. Panelin bir televizyon kanalında canlı da yayınlanan ilk bölümüne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Turk P&I Genel Müdürü Remzi Ufuk Teker, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi ve Deniz Turizm Birliği Derneği Başkanı Erkan Özatağ katıldı.



Programın ilk konuşmacısı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, dünya dış ticaretinin yüzde 85'inin deniz yoluyla taşındığını, ülkemizde ise bu rakamın global rakamın da üzerine çıkarak yüzde 87'leri bulduğunu belirtti. Aka, "341 milyar dolarlık dış ticaretimizde dünya standartlarında denizi kullanan bir ülkeyiz. Bunun dışında denizcilik sektörü milli ekonomimiz içerisinde yaklaşık yüzde 9'luk bir paya sahip. Sahil şeridi boyunca 172 adet uluslararası trafiğe açık, sertifikalı limana sahibiz. Bu limanlarda yıllık 430 milyon ton yük gemilere indirilip bindiriliyor" dedi.

"İMAR PLANI YOK"

Panelde söz alan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise turizm kenti olan ve kapalı havuz modeli bir körfeze sahip olan ilçe için denizciliğin önemli olduğunu dile getirdi. Acar, "Özelikle Selimiye, Orhaniye, Hisarönü gibi mahallelerimiz koylarıyla deniz turizmine hizmet veriyor. Ancak halen bu mahallelerimizde bir imar planı yok. Çarpık yapılaşmayla karadan baskılanan denizlerimiz tehdit altında. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Bu mahallelerimizdeki imar planı için biz belediye olarak elimizi taşın altına sokmaya hazırız" diye konuştu.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 19.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORCA Denizcilik N..
 MİRA Denizcilik
 CEM Shipping
 CAPT.ELSEK Intern..
 AKAYLAR Denizcili..
 GRUP Asm
 ATA Holding A.Ş.
 SANCAK Den. Nak. ..
 AMİRAL Maritime
 HİLAY Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim