Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul'u kurtaran kaptana çevre ödülü
Kılavuz kaptan Harun Dokuz, geçen Temmuz'da dümeni kilitlenen 200 bin ton petrol yüklü dev tankeri Huber Köşkü'ne çarpmak üzere iken çevirdi.

İstanbul geçen yaz kimsenin bilmediği büyük bir felaketin eşiğinden döndü. 21 Temmuz 2008'de, saat 15.30 civarında 277 metre uzunluğundaki Ganges Spirit adlı 200 bin ton ham petrol taşıyan petrol tankeri, Boğaz'ın en derin noktası olan Tarabya sularından geçerken, güvertedeki Kılavuz Kaptan Harun Dokuz, hayatının en heyecanlı dakikalarını yaşayacağından habersizdi. Birkaç dakika içinde yapacakları, hem kendi hem de İstanbul'un kaderini belirleyecekti. O gün Karadeniz'den Boğaz'a giren 277 metre boyundaki petrol dolu dev tankere kılavuz kaptan olarak binen Harun Dokuz, dümeni kilitlenmiş halde son hızla Cumhurbaşkanlığı'na ait Huber Köşkü'ne doğru giden gemiyi, kıyıya 10 metre kala çevirmeyi başararak, İstanbul'u inanılmaz bir çevre faciasından kurtardı. Harun Kaptan'ın bugüne kadar gizli kalan hikâyesi, önceki gün Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü'nden ödül aldığı zaman ortaya çıktı. Dernek Başkanı Zafer Murat Çetintaş, geminin kıyıya çarpıp patlaması halinde Boğaz'ın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekerek, Dokuz'a İstanbul'un minnettar olduğunu kaydetti. '

BİR GİZLİ EL VARDI

İşte Harun Dokuz'un ağzından, hayatının en zor dakikaları: "İskeleye (sola) dönmesi gereken gemi tamamen sancağa (sağa) doğru döndü. Çarpışma kaçınılmazdı ve gemideki zabitler kaçıyor, düdüğe basması gereken adam dahi kaçıyordu. Kıyıya yaklaşık 40-50 metre yaklaşmıştık. Tahmin ediyorum ikinci kaptan onlardan acil durum butonlarından birisine bastıktan sonra dümen ortaya doğru toparlamaya başladı. Huber Köşkü'nün bitiminde hafiften koy gibi bir yer var. Baştan oraya girince geminin kıçı da kurtardı. Rıhtımdakilere çay uzatsan tutacak haldeydi. İkinci Boğaz Köprüsü'nün oraya indiğimizde 'iş bitti' derken, tanker aynı arızayı bir daha yaptı. Ama Allah'tan yapılacakları artık biliyorduk."

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 06.06.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ŞAHPET Denizcilik..
 ORSA Tanker İşlet..
 AKAR Deniz
 ANADOLU Kimyasal ..
 ALTERNATİF Denizc..
 JASMİNE COURT Hot..
 CENGİZ Denizcilik
 UZMAR Uzmanlar De..
 ULUÇAY Yatçılık
 FUL Denizcilik Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim