Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'den Katar'a ikinci gemi
Bazı Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar'a Türkiye'den ikinci gemi gidiyor. Yarın yola çıkacak geminin 10 günde Katar'a ulaşması bekleniyor.

Türkiye'den Katar gıda götürecek ikinci geminin yüklenmesine İzmir'in Aliağa ilçesinde başlandı.
Körfez ülkelerinin abluka uyguladığı Katar'a gıda yüklü ilk geminin gönderildiği İzmir'in Aliağa ilçesindeki özel bir limanda, ikinci gemi için de hazırlıklar devam ediyor.



Kuru gıda, meyve ve sebzenin yüklendiği ikinci geminin 16 Ağustos'ta yola çıkması ve Doha Hamad Limanı'na 26 Ağustos'ta demirlemesi planlanıyor.

Kapasitesi 9 bin 50 ton olan gemide ilk gemiden farklı olarak domates ve piliç de bulunuyor.

HEDEF 15 GÜNDE BİR SEFER

Ürünleri taşıyan QT Lojistik Şirketinin Genel Müdürü İpek Demirci, ikinci geminin ilk gemiye oranla daha fazla yükleme kapasitesi bulunduğunu söyledi.

Türk ihracatçısının deniz yoluyla ulaşıma ilgi gösterdiğini, uçak navlunlarının pahalı olması nedeniyle tercih edilmediğini belirten Demirci, "Kara yoluyla ise ürünün Türkiye'den çıkıp Katar'a ulaşması 55 günü bulabiliyor. Deniz yoluyla büyük bir tonajla kilo başı maliyeti düşürmüş oluyor ve daha hızlı ulaşmasını sağlıyoruz. İhracatçımız ürünlerin hızlı gitmesinden, Katar'daki tüketiciler de ürünlerin raflarda taze olmasından dolayı mutlu oluyorlar" diye konuştu.

Katar'a ilk gemi seferinden ciddi bir deneyim elde ettiklerini aktaran Demirci, "Hedefimiz bunu her 15 günde bir yapmak. Bununla ilgili plan ve hazırlıklara başladık. Düzenli bir servise yönelik deneyim kazanmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"DUYGUSAL OLARAK TALEP GÖSTERİYORLAR"

Demirci, Katar'a gidecek üçüncü gemiyi Kurban Bayramı sonrası yüklemeyi planladıklarını kaydetti. İlk gemide en büyük sorunun ürünlerin üzerinde Arapça yazıların bulunmaması olduğunu dile getiren Demirci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucu yeni ürünlerde bu problemin çözüldüğünü anlattı. Demirci, "Katar'da sadece Türk ürünleri yok ancak tüketici bizim ürünlerimize duygusal olarak talep gösteriyor. Dolasıyla Katarlı iş adamları da bizim ürünlerimize yöneldi. Süpermarketler daha çok Türk ürünü satmak istiyor" şeklinde konuştu.

Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar'a ilk gemi, 22 Haziran'da İzmir Aliağa'da bulunan limandan yüklenmiş ve 7 Temmuz'da Doha'ya ulaşmıştı.



Kaynak: NTV
Eklenme tarihi: 15.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELEN Denizcilik
 KAŞ Diving
 MP Uluslararası G..
 KALYONCU Denizcil..
 MAKSİMUM Denizcil..
 UZAKLAR Denizcili..
 ERK Denizcilik
 RECA MARMARA Nak...
 CEO Maritime Co.
 YAREN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim