Husiler Yemen'de gemilere el koydu iddiası
Suudi Arabistan'ın öncülük ettiği koalisyon güçleri Yemen'de Husilerin Panama bandıralbı bir gemiye el koyduklarını iddia etti.
El-Arabiya televizyonunda yer alan koalisyon güçleri kaynaklarına dayandırılan habere göre, Husi milisler Panama bandıralı bir gemiyi sebep göstermeksizin kontrollerindeki El-Hudeyde limanında alıkoyuyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed daha önce yaptığı açıklamada, Hudeyde Limanı'yla ilgili girişiminin insani ve ticari maddelerin güvenli bir şekilde ülkeye girmesinin sağlanması ve toplanacak vergilerin maaşların ödenmesi ve temel hizmetlerde harcanacağı bir program geliştirilmesinin hedeflediğini ifade etmişti. Girişim ayrıca, Husilerin limandan çekilmesi ve karşılığında koalisyon güçlerinin batı sahiline hiçbir askeri operasyon düzenlememesini öngörüyor.
Husiler ile GPC ise stratejik ve ekonomik sebeplerden dolayı Hudeyde Limanı'ndan vazgeçmek istemiyor.
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz
Kurumsal Üyelerimiz
TANGO Denizcilik
İSTANBUL Denizcil..
FENWICK MARITIME
TAM Denizcilik
TRANS KIBRIS
BAYRAMOĞLU Denizc..
DİNÇER Yatçılık
OZI Yatching
ANGELS PRO ACTION
DEEP Maritime
...