Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
ABD'li turistler, pasaport yerine 'landing kart'la Türkiye'ye giriş yaptı
Aydın'ın Kuşadası Limanı'na bu sabah yanaşan dünyanın en lüks kruvaziyer gemilerinden 'Azamara Journey' ve 'Celestal Olimpia'dan inen ABD, Avusturya, İspanya ve İtalya'dan turistler, kentteki turizmcilerle, esnafın yüzünü güldürdü. Efes, Meryemana ve diğer ören yerlerini gezen turistler, turlarının bitiminden sonra Kuşadası'ndaki çarşılara dağıldı. ABD ile yaşanan vize krizini hatırlatan esnaf, iyi alışveriş yaptıkları bilinen Amerikalı turistlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

"SORUN ÜLKELER ARASINDA"

ABD'lilerin olduğu Azamara Journey gemisine hizmet veren turizm firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Önen, Amerikan ve Türk halkları arasında bir sorun olmadığını, sorunun ülkeler arasındaki politikalardan kaynaklandığını söyledi.

Önen, şöyle dedi:
"Uluslararası denizcilik örgütü International Maritime Organization kurallarına göre, kruvaziyerle gelen yolcu, vizesiz olarak ülkeye girebilir ve 72 saat kalabilir. Türkiye bu kuralı çok iyi şekilde uyguluyor. İspanya, İtalya gibi birçok ülke ise uygulamıyor. Azamara ile gelen turistlerin bir bölümünün, yasaktan haberi yok. Çok güzel izlenimleri var. Amerikan ve Türkiye halkları arasında sorun yok, sorun ülkeler arasındaki politikalardan kaynaklanıyor."

ESNAF MEMNUN

Kahramanlar Caddesi'nde kuyumcu Levent Demiroğlu ise, Amerikalılar'ın Kuşadası'nda önemli bir müşteri potansiyeli olduğunu söyledi. Demiroğlu, "Amerikalılar, bize ekonomik olarak çok katkı sağlayan bir müşteri profilidir. Türkiye ile Amerika arasında yaşanan vize gerginliğinin bir an önce bitmesini bekliyoruz. Bu yıl kelimenin tam anlamıyla felç oldu bir de bu krizi kaldırmaz" diye konuştu.

Valiz ve çanta satan Bekir Olgun ise Amerikalılar'ın alınmaması halinde ortaya çıkaca sorunların izlerinin uzun süre silinemeyeceğini söyledi. Olgun, "Bırakın Amerikalılar'ı, geminin gelmesi bile büyük bir avantaj. Politikanın, siyasetin turizme olumsuz etki yapmamasını bekliyoruz. Siyasilerin de bunu dikkate almasını bekliyoruz. Gemideki Amerikalılar ile ilgili sıkıntı yaşanmaması mutluluk verici" ifadelerini kullandı.

Sıkıntıların gelecek yıl da süreceğini ileri süren kuyumcu Cahit Öcal ise Ankara'daki bürokratların ve yetkililerin ivedilikle sektörü rahatlatacak bazı kararlar almasını istedi. Öcal, şöyle konuştu:
"Bugünkü olay bana göre Aysberg'in su yüzünde görünen küçük bir bölümü. Normalde 500'e yakın gemi gelen Kuşadası'nda bu yıl 60-70 gemi geldi. Gelecek yıl hiç beklenmiyor. Amerikalılar geçtiğimiz yıllarda tur gemisinden inip, Sisam'da geminin Kuşadası'ndan geri dönmesini bekliyor, bunu da güvenlik sorunu olarak adlandırıyorlardı. Şimdi yeni bir sorun var; vize. Amerikalıların çarşıya gelmesi olumlu. Onun için Ankara'dakilerden ricamız, gemi turizmi ile ilgili çok ivedi bazı kararların alınıp, yürürlüğe girmesidir."




Kaynak: DHA
Eklenme tarihi: 14.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ


susuzluk
bizde ac esnaflar ve tuccarlar oldugu surece ispanya, italya gibi eski medeniyetleri ornek alarak kendi milliyetimizi savunucu kararlar alip uygulayabilmemiz mumkun degil. memleketi satarlar verseniz ellerine ama genede doymazlar.

Yazan: aclik - 15.10.2017 15:49:21




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERK Denizcilik
 MİRAGE World Hote..
 RİMİT Denizcilik
 ORTAK Denizcilik
 DALICI Denizcilik
 INTERGLOBAL Deniz..
 SELEN Denizcilik
 PACMAR Denizcilik..
 USTAOĞLU Denizcil..
 ATLAS Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim