Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tekirdağ Limanı da özelleştirildi
Türkiye Denizcilik İşletmesi A.Ş.’ye ait Tekirdağ Limanı’nın özelleştirilmesi ihalesini 347 milyon 100 bin lira teklif veren Ceynak kazandı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tekirdağ Limanı’nı ikinci defa ihaleye çıkardı. İhaleyi, açık artıma yolu ile 347 milyon 100 bin lira teklif veren Ceynak kazandı. Ceynak, Türkiye’de liman işletmeciliğindeki tecrübeli geçmişi ve başarılı projeleri ile tanınan bir lojistik firması.



2010 yılında yine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın açtığı ihalede Samsun Limanı’nın işletme hakkını 36 yıllığına devralmış olan Ceynak, Tekirdağ Limanı ile birlikte işletmeleri arasına ikinci limanı da dahil etmiş oldu.

Cey Şirketler Grubu’nun “amiral gemisi” olan Ceynak, Türkiye’nin en büyük antrepo işletmecisi olup; Türkiye’nin her büyük limanı çevresinde antrepoları, likit tankları ve hububat siloları bulunan Ceynak, liman işletmeciliği konusunda oldukça başarılı bir performansa sahip.

Samsunport adı ile işlettiği Samsun Limanı’nı Karadeniz’in yıldızı haline getiren Ceynak, Samsun Limanı’nı aynı zamanda birçok uluslararası ödül ile de tanıştırdı.

Cey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, Tekirdağ Limanı ihalesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizin yatırıma ihtiyacı olduğu şu dönemde yatırım yapmayı vatani bir görev addederek ihaleye girdik. Ülkemizin geleceğine ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak hiçbir yatırımdan kaçınmayacağız.

Samsun Limanı’nı nasıl Karadeniz’in en önemli lojistik üssü yapmışsak; Tekirdağ Limanı’nı da teknoloji ile donatacağız ve en kısa sürede İstanbul dahil Trakya Bölgesi’nin genel kargo, konteyner ve Ro-Ro taşımacılığına dair tüm ihtiyacını karşılar hale getireceğiz.”

Cey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Ali Avcı, elde ettikleri tecrübelerin kendilerini uluslararası arenada da liman işletmeciliğine ilgi duyar hale getirdiğini belirtti ve “Önümüzdeki günlerde bir Avrupa Liman İşletmeciliğini satın aldığımızı duyarsanız şaşırmayın” ifadesini kullandı.

Tekirdağ Limanı hakkında özet bilgi:

130 bin metrekarenin üzerinde bir terminal alanına sahip olan Tekirdağ Limanı, 2 bin 100 metre iskele uzunluğuna sahip. Limanda genel kargo, sıvı ve dökme yük kabul ediliyor. Avrupa’yı Asya’ya bağlayan demiryolu feribotu da bu limanı kullanıyor. Feribota bağlanan demiryolu, sınırlı olarak liman için de kullanılabiliyor.

Tekirdağ Limanı yıllık 3 milyon ton dökme yük ve 300 bin TEU/yıl elleçleme kapasitesiyle bölge sanayisine geniş imkânlar sunuyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 1997 yılında Akkök Grup’a 30 yıllığına kiralanan liman, işletmesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile irtifak hakkı tesisi ve/veya kullanım izni işlemlerindeki sorunlar nedeniyle 2012 yılının Şubat ayında faaliyetini durdurmuş ve mart ayında tekrar Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredilmişti.

Akkök Grubu 2012’nin Mart ayında limanı Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne (TDİ) iade etti. Limanda faaliyetin durması üzerine yapılan ihale sonucu Ceynak 2013 yılından itibaren liman operasyon hizmetlerini yapmaya başlamış olup halen hizmet vermeye devam etmektedir.





Kaynak: finansgündem
Eklenme tarihi: 09.01.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 NAUTİLUS Diving
 DENTA Denizcilik
 EGE Sualtı Gemici..
 NEGMAR Denizcilik..
 ARTI Gemi Kiralam..
 ÜSTÜN Denizcilik
 ERK Denizcilik
 CAN Dış Tic. ve L..
 LİKİTGAZ gemicili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim