Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Sanmar, Danimarkalı Svitzer'e 17. römorkörü teslim ediyor
Römorkörün dünya devlerinden Sanmar, Danimarkalı Svitzer’e 17. römorkörü teslim ediyor. Sanmar Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün, 2018 yılında tersanede toplam 24 römorkör inşa edeceklerini söyledi.



Römorkörün dünya devlerinden Sanmar, Danimarkalı Svitzer’e 17. römorkörü teslim ediyor. Deliçay römorkör serisinin ikinici ürünü olan Svitzer Vale, Robert Allan Limited tarafından yapılan yenilikçi TRAktor-Z 2500 SX (Sanmar eXclusive) tasarıma sahip. Üstün teknik özellikleri ile ön plana çıkan römorkörde daha yaygın olarak kullanılan ASD konfigürasyonunun yerine; bu yeni seri, hem liman hem gemi çekme, yanaştırma ve yedekleme görevlerinde maksimum verim elde edilmesini sağlamak için özel olarak tasarlanmış, önden çekişli Z-drive sistemi bulunuyor.

Römorkörün tanıtım toplantısında konuşan Sanmar Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Grün, şu anda tersanede Svitzer için 5 römorkörün inşa halinde olduğunu söyledi. Grün, 2018 yılında tersanede toplam 24 römorkör inşa edeceklerini açıkladı.



70 tonluk çekme gücü

ABS tarafından klaslanan römorkör Svitzer Vale, , önce İngiltere’ye gidecek daha sonra Bremerhaven’da operasyonlarına başlayacak. Deliçay serisi, 60 ve 70 ton çekiş gücünde üretilebiliyor. Üstelik bu yepyeni ve esnek tasarım, sahibine, istemiş olduğu özelliklere göre dizayn edilmesine olanak sağlayan bir dizi opsiyonel seçenek de sunuyor. Svitzer Vale 70 tonluk çekme gücüne sahip. Kompakt yapısının haricinde, Robert Allan Ltd tasarımı ve Sanmar üretim tecrübesinin ortak eseri olan römorkörde; tam havalandırmalı, banyolu, ayrı mutfaklı ve personel dinlenme/TV odalı üç adet ikiz palamar kabinleri var. Tüm mürettebat ve misafirler için yeterli sayıdaki oturma yeri yaşam alanına genişlik ve ferahlık katıyor. Sanmar Denizcilik, Svitzer firmasına bugüne kadar 16 römorkör teslim etti. Svitzer Vale 17. römorkör. İnşa edilmekte olan Deliçay III römorkörü de Eylül ayında Svitzer firmasına teslim edilecek.

Dünyada birçok ilke imza attı

Tuzla ve Yalova’da bulunan tersaneleri ile römorkör inşasında dünyanın en büyük 10 şirketi arasında yer alan Sanmar, dünya çapında birçok ilke imza attı. Norveç’li Bukser og Berging için dünyanın LNG ile çalışan ilk römorkörünü ve ilk uzaktan kumandalı gemi ‘Svitzer Hermod’u inşa eden firma, Caterpillar işbirliğinde ilk hidrolik-hibrit römorkörünü inşa etmeye başladı. şirket, ‘Boğaçay Hibrit’i bu kez kendi filosuna katarak, Türkiye’ye kazandıracak. Sanmar’ın 7 kıtaya ihraç ettiği römorkör sayısı 180’i geçti.



TEKNİK ÖZELLİKLER:

Model: TRAktor-Z 2500SX
Class: ABS, A1, AMS, UWILD, QR, Unrestricted Navigation
Boy: 25,30m
En: 12m
Draft:6.2 m
Ana Makina: 2x Caterpillar 3516C HD
Makina Gücü: 2x2100kW @ 1600 RPM
Pervane sistemi: Rolls Royce US255
Çekme gücü: 70 ton
Hız: 12.5 knot



Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 13.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DELTA Marine Yach..
 KARADENİZ Yatçılı..
 ASLI Deniz Taş. V..
 ESENKIYI Denizcil..
 SEASON İnşaat Tur..
 OCEAN Shipping Ap..
 GÜLTER Denizcilik..
 APM Denizcilik Na..
 YAĞCI Denizcilik
 EMİROĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim