Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gestaş Gemileri Yeniliyor
Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin kiralama yoluyla 10 yıl süreyle kullanacağı 4 geminin ihale sözleşmesi imzalandı.

GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, yeni yapılacak 4 arabalı vapurun kiralama yöntemiyle 10 yıl süre ile Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu Lapseki hattında kullanılacağını belirterek, "Gemilerimiz uluslararası standartlarda olup en az emisyon gazı çıkaracak kapasitede çevreye uyumlu ana makine ve ana yardımcı makinelerle donatılacak. Gemilerimiz 90 araç, 400 ve 600 yolcu kapasiteli, ful otomasyon, köprü üstünden kumandalı, 360 derece köprü üstü dönebilen özelliğe sahip olacak. Yapılan ihale sonunda ise en iyi teklifi veren Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş.'nin bu gemileri yapması kararlaştırıldı. Bu yeni gemiler inşa ettirilecek, daha sonra da kiralama yöntemi ile şirketimize kazandırılarak 10 yıl süre ile işletilecek. İhale şartnamesine göre sözleşme imzalanmasının ardından 15 ay içinde ilk gemiler teslim edilirken, ikinci gemiler de 18 ay sonunda elimize ulaşacak. Yeni alınacak gemilerle Çanakkale'den Eceabat'a 15, Gelibolu'dan Lapseki'ye de 18 dakikada ulaşılabilecek" dedi.

Hasan Yürükçü, Türkiye'de ilk kez bu şekilde gemi kiralama yöntemine başvurulduğunu da belirterek, "Bu bir ilk olacak. Öz kaynaklarımızla gemi yaptırmak doğal olarak çok zordu. Kredi alıp yeni bir gemi yaptırmanın maliyetleri de belli. Bu sebeple bizler kiralama yöntemi ile bu yola başvurduk. İhaleye gösterilen ilgi de bizleri mutlu etti. Gemilerin her birinin günlük bize kiralama tutarı 3760 dolar olacak. 4 geminin 10 yıllık maliyeti ise 52,5 milyon doları bulacak. Yalova Sefine tersanesinde yapılacak gemilerin hizmete girmesiyle Çanakkale'nin deniz ulaşımı önemli ölçüde rahatlayacak" dedi.

Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. yetkilisi Tuna Çevik ise Türkiye'de ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını belirterek anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından sözleşmeler imzalandı.


Eklenme tarihi: 15.10.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KUTUP Denizcilik
 ARAS Deniz İnşaat..
 YANARTAS Travel A..
 KAMAN Denizcilik ..
 KAYIKHANE
 ASPET Gemi
 GRANDİ Gemi Kiral..
 SELAY Shipping
 AYANOĞLU Denizcil..
 ER-MAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim