Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Rus gemisinin kaptanı ve mürettebatına 18 yıl hapis istemi
Rusya'dan İzmir'e giden Rus bayraklı kimyasal madde taşıyan tanker gemi, Türk balıkçı teknesine çarparak teknede bulunan 6 kişiden 3'ünün hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Kaza sonrası 2 balıkçının cesedi 80 metre derinlikte bulunurken 1 kişinin cesedi halen bulunamadı. Kazaya neden olan Rus gemisinin kaptanıyla birlikte gemi mürettebatından 3 kişi hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.



Geçtiğimiz yıl İstanbul Kilyos açıklarında Rusya'dan İzmir'e giden Rus bayraklı tanker gemi Türk balıkçı teknesine çarpmış meydana gelen kazada parçalara ayrılan balıkçı teknesinde 6 kişiden 3'ü kurtarılmış diğer 3 kişi ise dalgaların etkisiyle kayıplara karışmıştı. Kazanın duyulmasının ardından kaybolan 3 kişinin bulunması için Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına başlamış, çalışmalara Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir Skorsky helikopteri de havadan destek vermişti.

CESETLERİ 80 METRE DERİNLİKTEN ÇIKTI

4 sahil güvenlik botu ve bir sahil güvenlik helikopterinin görevlendirildiği arama kurtarma çalışmasında balıkçı teknesinin 80 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Teknenin enkazında yapılan aramada 2 balıkçının cesedi sahil güvenlik personeli tarafından yüzeye çıkarılırken 1 kişinin cansız bedenine halen ulaşılamadı.

GEMİ KAPTANI SUÇU BALIKÇI TEKNESİNE ATTI

Balıkçı teknesiyle çarpışan Rus bayraklı "GLARD 2" isimli kimyasal madde taşıyan tanker gemi, Kısırkaya açıklarına çekilirken mürettebatı gözaltına alındı. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık yürütülen soruşturma kapsamında gemi kaptanı Alexander Kudryashov ve 2 gemi çalışanının ifadesini aldı. Alexander Kudryashov alınan ifadesinde İzmir'e gitmek üzere geçtikleri güzergahta çok fazla balıkçı teknesinin olduğunu söz konusu teknenin geminin üzerine doğru hareket ettiğini kendilerinin yapacak bir şeyin bulunmadığını ifade etti.

BİLİRKİŞİ RAPORU RUS GEMİSİNİ KUSURLU BULDU

Savcılık soruşturma kapsamında kazanın incelenmesi için dosyaya bilirkişi atadı. Bilirkişi tarafından yapılan incelemede Dursun Ali Coşkun balıkçı teknesinin sancak tarafından Glard-2 isimli gemiyi gördüğünü ve Rus gemisine yol vermek zorunda olduğunu belirtti. Raporun devamında Glard-2 tanker gemisinin yol hakkında sahip olduğu ancak her ne şart altında olursa olsun çarpışmayı önlemede başarılı olmamasından dolayı tali kusurlu olduğu belirtildi.

18 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda balıkçı teknesine çarprak 3 kişinin yaşamanı yitiren kazada Rus gemi kaptanı Alexander Kudryashov ve 2 gemi çalışanı hakkında her bir ölen kişi için, 'Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma' suçu kapsamında 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Dava İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Kilyos’ta batan tekneden sağ çıkan iki kardeş o anları anlattı
- Kilyos faciasında Rus gemisine 500 bin dolarlık ihtiyati tedbir!
- İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nda gemi kazaları! Ölüm haberleri geldi




Kaynak: Sabah (Atakan Irmak)
Eklenme tarihi: 22.04.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENSA TANKER İşl...
 FAAL Denizcilik
 ATASOY Denizcilik..
 CLUP CHERRY
 GÜRDENİZ Deniz na..
 EDITH Yatçılık
 MS Denizcilik ve ..
 MIRAY Internation..
 PROMOTE A.Ş.
 NEOPLİS Otel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim