Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Avustralya'dan gemideki korkunç çalışma koşullarına ceza
Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi AMSA, Katar merkezli ASWAN Trading & Contracting Co. şirketine ait "Movers 3" isimli bir dökme yük gemisine 18 ay boyunca limanlarına girme yasağı verdiğini duyurdu.

Standart altı gemiler için sıfır tolerans!

Dökme yük gemisindeki koşulları "korkunç" olarak nitelendiren AMSA, tüm gemi sahiplerini ve operatörlerini Avustralya sularında çalışan standart altı gemiler için sıfır toleransa sahip olduğu konusunda bir kez daha uyardı.



Geminin uzun süredir devam eden tutukluluk süreci uluslararası alanda dikkat çekti ve mürettebatın refahının sağlaması için AMSA'ya denizcilik sendikalarından Bayrak devletlerine kadar tüm endüstriden destek yağdı. Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu AMSA'nın bu tür ihmal durumları için sert önlemler alması üzere çağrıda bulundu. AMSA, sorunları çözmeye odaklandığını ve gerekli aksiyonların alınacağını belirttikten sonra geçtiğimiz gün bir gemide şimdiye kadar uygulanan en uzun yasaklardan birini verdi.

Şirketler büyük mali ve itibar kaybıyla karşılaşır!

AMSA İcra Kurulu Başkan Vekili Sachi Wimmer; "Yasaklama, taşımacılık programlarında yaşanan bir aksaklıktan daha fazlasına neden olur. Bu gemilerle ilişkili şirketler için büyük mali ve itibar kaybıyla sonuçlanır. Aswan Shipping gibi gemi operatörleri Avustralya sularında hoş karşılanmıyor." ifadelerini kullandı.

Maryam, ciddi denizci hak ihlalleri nedeniyle tutuklanmıştı!

Avustralyalı denizcilik yetkilileri, Katar merkezli denizcilik şirketi Aswan Trading and Contracting'e ait iki gemiyi, şirketin ULA isimli diğer bir gemisindeki mürettebatın Kuveyt açıklarında açlık grevine çıkmasından bir kaç hafta sonra ciddi denizci hak ihlalleri nedeniyle tutuklamıştı. Maryam isimli gemi, ilk olarak 19 Şubat'ta Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi (AMSA) tarafından Port Kembla'da 36 güvenlik ihlali ve mürettebat refahının sağlanamaması nedeniyle gözaltına alınmış, Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) müfettişleri 5 Mart sabahı kömür taşıyan gemiye bindiklerinde, çoğu erzağı tükenmiş olan geminin Avustralya sularından çıkmasının engellenmesi için güvenlik ve mürettebat refahını kapsayan bir çok neden bulmuştu.

"Gemide korkunç çalışma ve yaşam koşulları!"

Ancak duyurulan yasak, ilk gemisinden iki hafta sonra Avustralya'ya gelen Aswan Shipping şirketinin ikinci bir gemisine uygulandı. Movers 3 (91.765 dwt), 4 Mart'ta AMSA müfettişleri tarafından periyodik sörveyleri yapmadığı ve "gemide korkunç çalışma ve yaşam koşulları" uygulanması nedeniyle gözaltına alındı. AMSA, geminin operatörünün, geminin güvenlik ve operasyon standartlarına uyumu ile mürettebatın gıda ve suya ulaşımı gibi konularda altı periyodik sörveyi gerçekleştirmediğini bildirdi.

Klas kuruluşu, Panama bayrak devleti adına gemiyi incelediğinde, mürettebat sözleşmeleri ve gemideki çalışma dokümantasyonu ile ilgili sorunlar da ortaya çıktı. Ayrıca gemide bir takım teknik aksaklıklar keşfedildi.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Avustralya, bir gemiyi daha tutukladı: Mürettebat 20 aydır gemide!
- Avustralya'dan bir gemiye daha mürettebat hak ihlalleri cezası!
- Avustralya'dan bir gemiye daha ceza!
- Avustralya, gemicilere düşük ücret ödenmesine izin vermedi




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 01.05.2021




Share |




YORUMLARINIZ


Hırs
Avustralya deniz güvenliği yetkilileri türk firmaların işletiği türk ve yabancı bayraklı gemileri denetlese nasıl bir pisliğe battık der.personeline su para ile satandan gemi ye kuru bakliyat başka birşey göndermeyen nevresim yastık battaniye havlu olmayan ne gemiler görür.Bu işler bizim gibi 3.dünya ülkelerinde olur insanlıktan nasibini almayan.

Yazan: Yavuz akyol - 1.05.2021 10:54:28




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FURUNO Denizcilik
 EFYA Denizcilik N..
 NİKEL Denizcilik
 ALZE Turizm
 DENSA TANKER İşl...
 OBA Den. Pet. İnş..
 KALYONCU RoRo Shi..
 NOSA Den. Loj. It..
 LNS Marine Ltd. Ş..
 CAN Dış Tic. ve L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim