Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kilyos’ta balıkçı teknesiyle çarpışan tankerdeki iki Rus denizci serbest bırakıldı
Ocak 2020'de Kilyos açıklarında bir Türk balıkçı teknesi ile çarpışarak 3 balıkçının hayatını kaybetmesine neden olan Glard-2 adlı Rus kimyasal tanker gemisinin birinci zabiti ve güverte reisinin eylemlerinde herhangi bir suç unsuruna rastlamayarak mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Glard-2 tankerinin kaptanı Aleksandr Kudryaşov, Rus basınına yaptığı açıklamada Ocak 2020'de Kilyos açıklarında bir Türk balıkçı teknesi ile çarpışan Glard-2’nin birinci zabiti ve güverte reisinin eylemlerinde herhangi bir suç unsuruna rastlamadığını ve mahkeme tarafından serbest bırakıldığını, kendisinin ise İstanbul’da bir süre daha kalacağını belirtti.



Kudryaşov, “Geçen oturumda mahkeme lehimize karar verdi. Birinci kaptan ve güverte reisi ile ilgili kovuşturmaya son verildi ve ikisi serbest bırakıldı. Benim hakkımdaki karar ise 21 Aralık'ta verilecek” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Rusya'dan İzmir'e ayçiçek yağı taşıyan Rus bayraklı "GLARD 2" adlı tanker, 10 Ocak'ta Kilyos açıklarında Türk bayraklı ‘Dursun Ali Coşkun’ isimli balıkçı teknesiyle çarpışmış, tekne kazanın ardından batmıştı.

Balıkçı teknesinde bulunan 6 kişiden 3'ü bölgedeki diğer balıkçı tekneleri tarafından kurtarılmış, 3 kişi ise kaybolmuştu. Daha sonra kayıp balıkçıların cesetlerine ulaşılmıştı.

Tankerin sahibi olan Samaratransshiping şirketi, balıkçı teknesinin tanımlama işaretleri ve seyir ışıkları olmadan, gemilerin çarpışmasını önlemeye yönelik uluslararası kuralları ihlal ederek seyrettiğini açıklamıştı. Soruşturma makamı da suçun büyük bir kısmını balıkçılara yüklemişti.

Tankerde kaza anında bulunan kaptan, birinci zabit ve güverte reisi, dava sonuçlanıncaya kadar İstanbul’da kalmıştı. Pandemi nedeniyle geçici olarak askıya alınan yargılama süreci, tekrar başlamasıyla geçen ilkbaharda kaptan hakkında ceza davası açılmış, mürettebat üyeleri ise tanık statüsüne geçirilmişti.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Rus gemisinin kaptanı ve mürettebatına 18 yıl hapis istemi
- Kilyos’ta batan tekneden sağ çıkan iki kardeş o anları anlattı
- Kilyos faciasında Rus gemisine 500 bin dolarlık ihtiyati tedbir!
- İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nda gemi kazaları! Ölüm haberleri geldi





Kaynak: Sputniknews
Eklenme tarihi: 17.12.2021




Share |




YORUMLARINIZ


Şikayet
Öncelikle vefat eden balikcilarimizin mekanı cennet olsun... Fakat İstanbul boğazının kuzey girişinde...boğazin içinde dahi trol çeken balıkçı tekneleri mevcut.ve son yaşadığım olayda fırtınada Kilyos da geminin demiri koptu buyukdereye demirleme istedik fakat balıkçı teknelerinden demirleyemedik..ve her boğaz gecisimizde gerek gemi kaptanları gerek pilotlar gerek sandal balıkçıları ve gerek büyük balıkçı teknelerinden dolayı çok büyük riskler atlatiyoruz ve bunu sürekli kayıt altına alınıyor fakat tek çözüm yok.allah bizlere sabir balıkçılara da bol Kısmet versin ama gemi trafiğinden de Neta olsunlar

Yazan: Berat yedican - 18.12.2021 20:51:11




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇAVANOZ Motor
 NİSA Denizcilik
 İMTRANS Denizcili..
 TURGUT REİS Deniz..
 DEDEMAN Holding A..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 ZİRVE Denizcilik
 AKNUR Denizcilik
 OBA Denizcilik
 MILLENIUM Yachtin..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim