Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yan yatan geminin mürettebatı helikopterle kurtarıldı
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi açıklarında fırtına nedeniyle yan yatan ve sürüklenen Panama bandıralı kuru yük gemisindeki 8 mürettebatın helikopter ile kurtarılması anı gemi personeli tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.



Tuzla'dan Ukrayna'ya giden bezelye yüklü 3 bin ton ağırlığında ve 73 metre uzunluğundaki Panama bandıralı 'M/V FOM' adlı kuru yük gemisi, önceki akşam saatlerinde Ereğli'nin 70 mil açığında fırtına nedeniyle yan yattı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı gemi ve Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait firkateyn olumsuz hava koşulları nedeniyle gemideki 8 mürettebatı kurtaramadı. Motoru arızalanan ve batma riski bulunmayan gemideki mürettebat, sabahfirkateyndeki helikopter ile kurtarıldı. O anları gemi personeli Ali Çetin Karapınar, cep telefonu ile kaydetti. Görüntülerde gemi üzerine gelen helikopterin halatla personeli yukarı çekmesi yer alıyor.



DENİZ KUVVETLERİNDEN AÇIKLAMA

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da konuyla ilgili internet sitesinde basın açıklaması ve kurtarma anının fotoğraflarını paylaştı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Acil yardım çağrısını alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında bölgede keşif gözetleme icra eden TCG Yıldırım Fiirkateyni görevlendirilmiş ve süratle fırtınada dalgalarla boğuşan 'M/V FOM' gemisinin sürüklendiği bölgeye intikali sağlanmıştır. Olumsuz meteorolojik şartlar ve ağır deniz durumuna rağmen, gemide bulunan 8 kişilik mürettebat TCG Yıldırım firkateyninde bulunan helikopter vasıtasıyla kurtarılarak TCG Yıldırım'a transfer edilmiştir. TCG Yıldırım fİrkateyninin tabip subayı ve sağlık ekibi tarafından 3'ü Türk, 4'ü Gürcü ve 1'i Azeri uyruklu mürettebat ilk sağlık kontrolünden geçirilmiştir. TCG Yıldırım tarafından, mürettebatın tam teşekküllü bir hastanede ayrıntılı tetkiklerinin yapılması maksadıyla azami süratleKaradeniz Ereğli Limanı'na intikal edilmiş ve mürettebatı liman önlerinde bekleyen sahil güvenlik botuna transfer edilerek arama kurtarma görevi başarıyla sonlandırılmıştır."

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Kuru yük gemisi Ereğli açıklarında yan yattı




Eklenme tarihi: 24.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERPEN Shipping
 IMB Shipping and ..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 KARYAT Karadeniz ..
 BEYA Denizcilik
 SOTRAMP Denizcili..
 İSTANBUL MARİNE P..
 PROMOTE A.Ş.
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 C-M Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim