Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
STCW sertifikalarınızda sorun olabilir !
Son zamanlarda özellikle yurt dışındaki liman kontrollerinde gemiadamlarının STCW sertifikalarının süreleri ile ilgili sıkıntılar yaşandığını haber almaktayız. Bu konuda üyelerimizi bilgilendirme ihtiyacı duyduk.

Bilindiği üzere gemiadamlarının gemiadamı belgelerinde zorunlu ve tercihli alınan STCW sertifikalarının kayıtları bulunmaktadır. Bu sertifikalardan bazıları 5 yıllık süre için geçerli, bazılarının ise süresiz olduğu belirtilmektedir. Süreli sertifikaların bitiş tarihleri ilgili gemiadamının gemiadamı belgesindeki kayıtlarda belirtilirken süresiz olduğu söylenen sertifikaların ise sadece alındığı tarih yazılmakta, bitiş tarihleri ise yazılmamaktadır. Sorun da bu sertifikalarda çıkmaktadır.

Özellikle süresiz olduğu belirtilen ve bitiş tarihleri yazılmayan güvenlikle ilgili zorunlu 3 sertifikada bu sorun sıkça yaşanmakta ve gemiadamı da bunun farkında olmamaktadır.

Yurt dışındaki bazı limanlarda yapılan kontrollerde diğer bütün sertifikalarla birlikte süresiz olduğu belirtilen bu sertifikaların da 5 yıllık olduğu gerekçesi ile alınış tarihinden itibaren üzerinden 5 yıl geçmiş olan STCW sertifikasına sahip gemi personeline zorluk çıkarıldığı hatta gemiden indirildiği bilgisini sıkça duymaktayız.


Fotoğraf 20.07.2019 Tarihine göre hazırlanmıştır, büyütmek için üzerine tıklayınız.

Birçok gemi sahibi armatör firma gemiadamını işe alırken bu konuya dikkat etmekte ve bitiş süreleri 5 yıla yaklaşan (6 aydan az kalan) sertifikaları olan gemiadamlarını işe almamaktadır.

LİMAN BAŞKANLIKLARI FARKINDA MI ?

Bununla birlikte görüştüğümüz bir çok gemiadamından, bağlı oldukları liman başkanlıklarına süresi biten evraklarını yenilemeye gittiklerinde süresiz olduğu belirtilen bu sertifikaların tarihlerinin değiştirilmesine/yenilenmesine gerek olmadığının söylendiğini ve süreli olanların tarihleri yenilenirken süresiz olanların tarihlerinde değişiklik yapılmadığını duymaktayız.

MUTLAKA KONTROL EDİN

Gemilerde iş aramaya başladığınızda, firmalara iş başvurusuna gitmeden önce mutlaka belgelerinizin geçerlik sürelerini kontrol edin. Bitiş tarihi belirtilmeyen sertifikalarınız varsa, belgenin alınış tarihinin üzerine 5 yıl ekleyin ve 6 ay’dan az bir süre kalıyorsa mutlaka Liman başkanlığınıza giderek belgelerinizi yenileyin. SÜRESİZ OLDUĞU BELİRTİLEN SERTİFİKALARINIZIN TARİHLERİNİN DE GÜNCELLENMESİNİ İSTEDİĞİNİZİ ISRARLA BELİRTİNİZ !

Gemiadamı cüzdanınızdaki kayıtlar en önemli kayıtlardır ve eksik/hata bulunmaması gerekir, limanlardaki kontroller bu kayıtlar üzerinden yapılmaktadır. Bununla birlikte belgelerinizin kontrolünü internet üzerinden - https://app.udhb.gov.tr/GABD adresinden de mutlaka yapınız. Eksik/hata gördüğünüz takdirde düzeltilmesi talebinde bulunmalısınız.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER BİR KONU

Yukarıdaki uyarımızdan sonra sıkıntı yaşanan diğer bir konu hakkında da bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Bazı arkadaşlar yeni gemiadamı cüzdanı çıkardıktan ya da eskisini güncelledikten sonra tankerler ile ilgili veya buna benzer isteğe bağlı STCW sertifika eğitimlerini görmekte, kurs belgelerini almakta ve hatta liman başkanlıklarına onaylatmakta ama bunu gemiadamı cüzdanlarına kaydettirmemektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere asıl kayıtlar Gemiadamı cüzdanınızdaki kayıtlardır, aldığınız bu belgeleri kaydettirmezseniz bazı limanlarda sorun yaşamayabilirsiniz ama yurt dışında başınızın ağrıyacağı kesindir.

İşveren gemi armatörleri de bu konuya dikkat etmekte ve sorunlu belgeleri olan gemiadamlarını değerlendirme dışı bırakmaktadır.

Lütfen belge ve sertifikalarınızın geçerlik sürelerine dikkat ediniz.

Herkese hayırlı bol kazançlı işler dileriz…

www.gemipersoneli.com






Eklenme tarihi: 20.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ


Hemen gemide çalışanlar yapsın
Bir de bu konu hakkında günçelleme yapınız.Liman başkanlığına gittim.Bakanlık kaldırmış onlara tarih eklemeyi.Bu doğrumudur.

Yazan: Muro - 3.01.2020 15:34:20


DENİZCİ HOR GÖRÜLÜYOR
Ben 1962 eylül ayında ist geldim bir motorda çıraklık yaptım.o yıllar ekmek sıkıntısı oldu çuval sırtımda 13 yaşımdayı ben denizciyim dedim beni en ön sıraya geçirdiler o kişiler pek az bulunur herkez kendini düşünür oldu hayılısı diyeli.
Yazan: mehmet horos - 16.12.2019 21:43:12




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 INTERTRANS Denizc..
 BEK Denizcilik
 ATİPOST Turizm Lt..
 ONUR Deniz Nakliy..
 LNS Marine Ltd. Ş..
 NAUTİLUS Diving
 EGE BİRLİK Taşıma..
 YÜTEK Denizcilik
 AQUANAUT Diving
 KURUOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim