Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Koç'un kazandığı ihale iptal edildi, gemileri TSK yapacak
Koç’a ait RMK Marine tesislerinde inşa edilmesi planlanan gemiler yine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılacak.

Milli gemi projesi MİLGEM’de ikinci aşamada devreye girecek özel sektör yine devre dışı kaldı. Dün yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında iptal edilen projenin ikinci kısmı ile ilgili yeni ihale yapılmaması ve RMK Marine tarafından yapılacak gemilerin yine Donanma’ya ait İstanbul Tersanesi’nde inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Komite toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada karar şöyle duyuruldu:

8 gemilik proje

“MİLGEM Projesi kapsamında 3 Ocak 2013 tarihli Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında alınan karar iptal edilmiştir. Bu çerçevede 3’üncü ve 4’üncü gemiler İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilecek. İhale, kalan 4 gemi için tekrar edilecek.”

12 Mart 2004’de İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda MİLGEM Tasarı Ofisi (yeni adıyla Dizayn Proje Ofisi) kurulmuş ve bu ofiste görev alan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensubu subay, astsubay, mühendis ve işçiler MİLGEM korvetinin tasarımına başlamıştı.

Gerekli altyapı ve bilgi birikimine ulaşıldıktan sonra ilk tip geminin ilk kaynağı 26 Temmuz 2005 tarihinde İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda atılarak geminin inşa sürecine geçilmişti. Bu çerçevede ilk gemi 2008’de ikinci gemi ise 2010’da denize indi. Projenin devamında kalan 6 geminin özel sektör tarafından yapılması kararlaştırılmıştı. Bu noktada açılan ihaleyi de Koç’a bağlı RMK Marine kazanmıştı.

Şimdi kalan 6 gemiden 2’sinin daha yine devlet tarafından yapılması yönünde karar revize edilmiş oldu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç geçen hafta içinde yaptığı açıklamada, “Bu gemilerin inşası RMK Marine tersanemiz için hayati öneme sahip. İhale iptal edildi. Yeni bir ihaleye çıkıldığında yine gireceğiz. Tersanenin önümüzdeki yıllarının planlamasında bu proje önemli bir yer tutuyor” demişti.

Füzede tercih Çin oldu

Dünkü toplantıda diğer önemli gündem maddesi uzun menzilli füzelerdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi projesi kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti’nden CPMIEC kuruluşu ile değerlendirmeye esas teklif bedeli üzerinden, sistemlerin ve füzelerinin Türkiye’de ortak üretilmesi amacıyla sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildiği duyuruldu. 15 adet yeni nesil temel eğitim uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla TUSAŞ ile HÜRKUŞ uçaklarının seri üretimi için de sözleşme görüşmelerine başlanacak.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
Deniz Kuvvetleri savaş gemisi üretimine talip




Kaynak: Gazetevatan
Eklenme tarihi: 27.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HUG Denizcilik
 TİM Gemi Mühendis..
 ÖZPINAR Denizcili..
 ELBA Denizcilik
 YILMAR Denizcilik..
 CAPT.ELSEK Intern..
 SANCAK Den. Nak. ..
 ORGANİKSAN Ltd.
 ESENKIYI Denizcil..
 LİDER Gemi San.Tu..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim