Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Balıkçılar Tekne desteğini sevdi
Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, denizlerde su ürünleri varlığını korumak amacıyla balıkçı teknelerini azaltma programı çerçevesinde bu yıl 364 gemiyi filodan çekti. Sektörden gelen talep üzerine destekleme kapsamını genişleten Bakanlık, çalışmaya 2014 yılında da devam etme kararı aldı.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılık sektöründe avcılık yapan ruhsatlı tekne sayısını azaltarak su ürünleri üzerindeki av baskısını azaltmak amacıyla harekete geçti. Bakanlık, ilk olarak toplam su ürünleri avcılığının yüzde 90'ını gerçekleştiren 12 metre ve üzerindeki balıkçı gemilerini kapsam içine aldı. Gönüllülük esasına dayalı olarak başvuruların bir önceki yıl alındığı program kapsamında 2013 sonu itibarıyla 364 balıkçı gemisi filodan çekildi. 62,1 milyon TL destekleme ödemesi yapılan uygulama ile 12 metre üzerinde boy uzunluğuna sahip bin868 adet balıkçı gemisinin yüzde 19,5'i filodan çıkarılmış oldu. Alınan balıkçı gemilerinden 29 adeti kontrol amaçlı olarak Bakanlık İl Müdürlüklerine ve araştırma amaçlı kullanılmak üzere bazı üniversitelere hibe edildi. Geriye kalan 335 adeti ise Makine Kimya Endüstri Kurumunun İzmir Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde ayrıştırma işlemine tabi tutuldu.

2014'TE YAPILACAK ALIMA 534 ADET BAŞVURU

Su ürünlerinde av ve av gücü arasındaki dengenin sağlanmasını amaçlayan Bakanlık, gelen talep üzerine desteklemenin kapsamını genişleterek bu yıl da uygulama kararı aldı. Buna göre 10 metrenin üzerindeki balıkçı gemilerini içerecek desteklemeli tekne alımı için 20 Eylül 2013 tarihinde sona eren müracaat süresi içerisinde 534 adet balıkçı gemisi sahibi başvuruda bulundu.

Başvuru yapan balıkçı gemilerinin alımına 2014 yılı Mart ayından itibaren başlanması planlanıyor. 534 geminin tamamının alımı halinde 67 milyon TL ödeme yapılarak, 10 metrenin üzerindeki balıkçı gemilerinin sayısı yüzde 23 oranında daha azaltılmış olacak. 2014 yılında yapılacak alımlarda balıkçı teknelerine 10-20 metre arasındakiler için metre başına 10 bin, 21-30 metre arasındakiler için metre başına 15 bin ve 30 metrenin üzerindekiler için metre başına 20 bin lira destekleme ödemesi yapılacak.

Balıkçı gemilerinin filodan çıkartılması uygulaması, 2007-2013 yıllarında büyük balıkçılık filosuna sahip İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere, Danimarka gibi ülkelerde de uygulandı. Desteklemeli alım uygulaması; av miktarı aynı kalmasına rağmen 2002 yılına kadar sürekli artış gösteren tekne sayısını azaltarak su ürünleri avcılığının ekonomik olarak sürdürülebilirliğini hedefliyor. Böylece bakanlıkça yapılan bu alım balıkçılığı bırakmak isteyen tekne sahiplerinin mağdur olmadan sektörden ayrılmalarını sağlarken, balıkçılık yapmaya devam eden tekne sahiplerinin de ekonomik olarak rahatlamasına yardımcı olacak. Ayrıca av ile av gücü arasındaki denge kurularak denizlerdeki balık varlığı da korunmuş olacak.

****************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ
Balıkçı tekneleri azaltılıyor
Balıkçılara Piyango gibi teşvik !
Balık varlığını korumak için tekne sayısı azaltılacak




Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 27.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UNIMARIN Denizcil..
 ALASONYA Denizcil..
 AYNACI Denizcilik
 K-S Denizcilik Lt..
 POYRAZ Denizcilik
 BAFA Su Ürünleri
 CK Shipping
 VEYSEL VARDAL Gem..
 KANLAR Denizcilik
 ADRASAN Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim