Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gizem Akhan herşeyi anlattı
19 Eylül’de Kuzey Buz Denizi’nde Rusya’ya ait bir doğalgaz platformuna yönelik eylem çerçevesinde tutuklanan Gizem Akhan (25), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi affıyla özgürlüğüne kavuştuktan sonra dün İstanbul’da bir grup gazeteciyle bir araya geldi. 64 gün Rusya’da alıkonan ve geçen hafta Türkiye’ye dönen Akhan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Eylem: Kuzey Kutbu’nda buzların erimesi, enerji şirketlerinin buraya hücum etmesi küresel ısınma yoluyla tüm dünyayı etkileyecek bir durum. Greenpeace olarak platforma poster asacaktık. Asla tahmin edemeyeceğimiz bir şiddetle karşı karşıya kaldık. Ben de bot ekibindeydim. Bittiğine göre söyleyebilirim. (Gizem’in eylem ekibinde olmadığı, o sırada gemide olduğu söyleniyordu). Can güvenliğimizi hiçe sayıp ateş açtılar. Botlarımızı bıçakladılar. Gemiye geri döndük.

Operasyon: Bir gün sonra maskeli özel tim gemiye indi. Gemi içinde hareket etmemizi yasakladılar. Sadece mutfağa gidebiliyorduk. Her yeri didik didik aradılar. Bilgisayarımıza, elektronik aletlerimize el koydular, daha sonra teslim de etmediler. (Arctic Sunrise) Geminin limana çekilmesi 5 gün sürdü. Karaya çıktığımızda konsoloslarla görüştük. 24 saat içinde serbest kalırız sandık, ama olmadı. Korsanlık suçlamasıyla ilgili bir belge imzalatmaya kalktılar, avukat yoktu. İtiraz edince “Siz Türkiye’de her şeyi avukatla mı yapıyorsunuz” diye azarladılar.

Hapishane: Beni ve birkaç kişiyi Murmansk’tan Apetiti’ye götürdüler. 5 metrekarelik bir tecrit hücresinde tutuldum. Ama biz şanslıydık. Doğalgaz sorunu nedeniyle çok soğuktu, paltoyla yatıyorduk. Konsolos baskısıyla ekstra battaniyem oldu. Murmansk’tan St.Petersburg’a nakledilmemiz bence şov amaçlıydı. Greenpeace geliyor diye hapishanedeki hücreler yeni boyanmıştı. Biri uyuşturucudan diğeri para ile ilgili bir şeyle suçlanan iki kişiyle aynı hücreyi paylaştım.

Özgürlük: Putin’in kısmi affıyla serbest kaldık. Biz korsan ya da holigan değiliz. Afla serbest kaldık, beraatle değil. Hakkımızdaki suçlamaların düşmesi için hukuk mücadelesi vereceğiz. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları raportörüne rapor hazırlandı ve verildi.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
20.11.2013 - Gizem’e tahliye yolu açıldı
08.11.2013 - Greenpeace gemisine müdahale anının görüntüleri
10.10.2013 - Greenpeace uyuşturucu iddiasını yalanladı
20.09.2013 - Rusya'dan Greenpeace'e gözaltı




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 02.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MUMCUOGLU Gemicil..
 RANMARİNE Denizci..
 MOST Denizcilik
 DENTAŞ Denizcilik
 EFEMAY Denizcilik..
 NEOPLİS Otel
 OCEAN Shipping Ap..
 CENK GROUP
 ONURHAN Denizcili..
 SEFER Chartering
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim