Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İsrail'de ''Türk Uçak Gemisi'' alarmı
İsrail’in en büyük gazetesi Jerusalem Post, Türkiye'de 'İlk yerli uçak gemisi' olarak tanınan Havuzlu Çıkarma Gemisi ihalesinin tamanlanarak projenin uygulamaya geçirilmesi yolunda ilk adımın atılmasının İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin tüm güvenlik hesaplamalarını altüst ettiğini yazdı.

Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısının geçen ay yaptığı açıklamaya göre, 'Milli' ve 'Gemi' kelimelerinin kısaltılarak birleştirilmesi ile oluşturulan 'MİLGEM Projesi' kapsamında yapılan ihaleyi Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’a ait olan Sedef Denizcilik şirketi kazandı. Jerusalem Post gazetesinde Michael Tanchum imzasıyla yayınlanan yazıda, Türkiye’nin bu kararla Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirme yolunda önemli bir adım attığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Türkiye, uçak gemisi olarak da fonksiyon görebilecek olan çok amaçlı amfibi saldırı gemisi ihalesini tamamlayarak Doğu Akdeniz’de potansiyel olarak beklenmedik bir deniz üstünlüğüne kavuştu."

Gazete, bu kararla beraber İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın tehdit algılarının arttığını bildirdirken, "İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın tehdit algılamalarının artması, İsrail’in doğalgazını daha önce planladığı şekilde Güney Kıbrıs’taki LNG terminali üzerinden Yunanistan yoluyla Avrupa’ya mı, yoksa denizaltından bir boru hattıyla Türkiye’ye mi sevk edeceğine ilişkin kararını etkileyecek" diye yazdı.

Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Oramiral Murat Bilgel’in 2012 yılı Mart ayında "Türkiye’nin stratejik hedefi kıyılarda değil aynı zamanda açık denizlerde harekat yapmaktır" sözlerine atıfta bulunan Jerusalem Post, burada açık denizle Doğu Akdeniz’in kast edildiğini belirtti. Gazete, şunları yazdı:

"Türkiye’nin yeni Çıkarma ve Helikopter Gemisi (LHD) yarım milyar ile 1 milyar dolar arasında bir paraya mal olacak ve Türkiye’ye o arzuladığı Doğu Akdeniz’de açıkta varlık gösterme şansını kazandıracak. Bu da Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’in görmezden gelemeyeceği bir durumdur. Yeni Türk LHD gemisi Sedef Tersanesi’yle İspanyol Navantia şirketi tarafından inşa edilecek ve İspanyol Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan Juan Carlos I sınıfı L-61 gemisinin aynısı olacak. Türkiye, İspanya’nın ardından bu sınıftaki bir gemiye sahip olan ikinci ülke olacak.Türk Donanması’na açık deniz yeteneği kazandıracak olan yeni LHD, Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirecek. “Havuzlu Çıkarma Gemisi” olarak da nitelenen bu sınıf LHD’lerin birinci misyonu herhangi bir harekat alanına kuvvet nakli yapmak. Bir çıkarma gemisi olarak LHD, 1.000 kişilik bir taburu 150 aracıyla ve çıkarma için sevk edilecek tanklarla beraber nakledebilir.LHD, Türkiye’nin mevcut deniz kuvvetiyle birlikte Ankara’ya Kıbrıs ve İsrail’in açık denizdeki doğalgaz sahalarına güç nakletme yeteneğini kazandıracak ve kısa vadede bölgeyi kontrol etmesine imkan sağlayacak. Bu da İsrail’in açık denizden, yani Tamar ve Leviathan sahalarından çıkardığı doğalgazı nasıl ihraç edeceğine ilişkin kararını etkileyecek. Nitekim, Türkiye’nin yeni uçak gemisi ve hizmete sokmayı planladığı diğer deniz unsurları daha devreye girmeden Doğu Akdeniz’deki stratejik dengeyi değiştirdiği gibi, Türkiye’nin komşularına dayatacağı talepleri de değiştirecektir."





**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

Türkiye’nin ilk Uçak Gemisi hakkında




Kaynak: Haberciniz.biz
Eklenme tarihi: 05.02.2014




Share |




YORUMLARINIZ


helalsana TÜRKİYE
Gec kalınmış helal olsun bu hukümete yabıyor istedimi daha güsel günlere inşallah gemicininde hakkını savunsalar cok güsel olur....

Yazan: zekayı eren - 11.02.2014 11:59:47


birlik beraberlik
Once turk denizcileri her zama n heryerde her zaman mucadele eden guclu turk ',olmalarini onemle arz ediyorum bundan 300 400 yil onceki gibi selamlar gemi per soneli
Yazan: macit sezgin - 5.02.2014 21:57:14




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JASMİNE COURT Hot..
 AR-GAZ
 SKY MARIN Yacht A..
 ULUÇAY Yatçılık
 EDO TURİZM
 MİRAGE World Hote..
 GÖCEK Yatçılık
 DENİZ Destek
 YAREN Denizcilik
 ESA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim