Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
İşsizlere 3 bin dolarlık iş garantili tuzak !
“Gemilere personel aranıyor” ve ''Dolgun maaşlı iş garantisi'' şeklindeki ilanlara dikkat. Şu sıralar 3 bin dolar maaş hayali kuran yüzlerce genç hayal kırıklığı yaşıyor.

Umut tacirleri yine işbaşında. Gazeteler ve internet üzerinden verdikleri reklamlar ile ağına düşürdükleri işsiz gençlere 3 bin dolarlık maaş hayali vadeden aracı firmalar ciddi mağduriyetlere yol açıyor.

Bir mesleği olmadığı için iş bulmakta zorlanan ya da mevcut işinde aldığı maaşı düşük bulan gençler yüksek maaş hayali için farklı arayışlar içerisine giriyor. Gençlerin bu arayışlar sonrasında en fazla kapısını çaldığı adres ise hiç şüphesiz denizcilik sektörü oluyor. Gemilerdeki ara işleri yapmaya talip olan gençler hem yüksek miktarlı maaşların hem de farklı ülkeler görerek bir nevi kafa dinleyeceği uzun bir deniz yolculuğunun hayalini kurmaya başlıyor.

İLANLAR HİPNOTİZE EDİYOR

Kulaktan dolma bilgilerle aylık 2-3 bin dolar maaş planı yapmaya başlayan gençler gazetelerdeki ve İnternetteki "Dolgun maaşla gemilere personel aranıyor" ilanları ile adeta hipnotize bir şekilde soluğu söz konusu firmalarda alıyor.

3 BİN DOLAR MAAŞLIK İŞ GARANTİSİ

Asıl mağduriyet ise burada başlıyor. Kendilerine gemi adamı cüzdanı almak için danışan gençlere, aylık 3 bin dolar maaş ve iş garantisi vadeden kötü niyetli firmalar bu işlem karşılığında 1300 ile 2000 TL arasında değişen ücretleri topladıktan sonra ya ağız değiştirmeye başlıyor ya da ortadan kayboluyor.

ŞEHİR DIŞINDAN GELENLER BİLE VAR

Şehir dışından gelenler için barınma ihtiyacı dahi sağlıyoruz şeklinde vaatlerle işi abartanların dahi olduğu sektörde buna kanıp evini ocağını terk ederek İstanbul’a gelenler ise konuyla ilgili muhatap bulamayınca çaresiz bir şekilde memleketlerine geri dönmek zorunda kalıyor.

EĞİTİM OYUNU

Öte yandan verdikleri cezbedici ilanlar ile kendilerine gençleri çekmeye çalışan aracı firmaların sadece kayıt aldığı, eğitim için ise yetkili büyük kuruluşlara yönlendirme yaptığı ortaya çıktı.

Kimden ne koparırsam kardır mantığı ile standart bir ücret olmaksızın gelenlerden 1300 ile 2000 TL arasında para alan ve bu ücret dışında hiçbir ücret talep edilmeyeceğini söyleyerek vatandaşları kandıran bir takım firmaların oyunu eğitimler başladığında ortaya çıkıyor.

Eğitim için firmaların yönlendirme yaptığı büyük kuruluşlara giden ‘’Gemi adamı’’ adayları burada kendilerine sadece bir alanla ilgili eğitim verileceğini ancak gemi cüzdanı almak için farklı birkaç eğitimden daha geçmeleri gerektiğini öğrenince başından kaynar su dökülmüşe dönüyor.

Firmaların aracılık ettiği eğitimin bedeli ise 500 TL civarında. Yani aracı kuruluş ortalama bir kişiden bin TL kar elde ediyor.

NORMALİ 1500-3000 TL

2-3 bin dolar maaşlarının aslı olmadığını söyleyen sektör temsilcileri ücretlerin çoğunlukla Türk parası şeklinde 1500-3000 TL aralığında olduğunu belirterek, gemi cüzdanı çıkartacaklara gazete ve internetteki gemici ilanlarına inanmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

BAKANLIĞA BİLDİRİLDİ

Konuyla ilgili görüşüne başvurulan Deniz Ticaret Odası yetkilileri de yaşananları doğruladı. Aracı firmalarla ilgili bir takım şikâyetlerin kendilerine de ulaştığını ve bu firmaları disiplin kuruluna havale ettiklerini söyleyen yetkililer söz konusu firmalarla ilgili bakanlığa bilgi de verildiğini ve çok yakın zamanda bir girişim gerçekleştirileceğini söyledi.

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI !

Şikâyetlerin geldiği firmalardan savunma istediklerinde kendilerine çok iyi hazırlanmış bir savunma yapıldığını da söyleyen Oda yetkilileri, ‘’Yani insanlar körü körüne inanıp onlara hiçbir şeyin karşılığı olmadan paralar verdiklerini söylüyorlar ama ispatlayacak en ufak bir şeyleri yok. Disiplin kurulu da bu yüzden bir şey yapamıyor eli kolu bağlı kalıyor.’’ diyor.

DİKKATLİ OLUNMALI

Konuyla ilgili olarak Liman Başkanlığı yetkilileri ise; kendilerinin de kulağına bu yönde bilgiler geldiğini bu yüzden insanların bu konuda dikkatli olması gerektiğini söylüyor.

***********************************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ:

- ''Gemilerde yüksek maaş, garantili iş'' ilanları ile kandırıyorlar
- İşsizlere 3 bin dolarlık iş garantili tuzak !
- 'Gemi Adamı Aranıyor' ilanı verip dolandırıyorlar
- ''Sizi Gemiadamı yapacağım'' diyerek dolandırdı
- Gemide iş vaadi ile dolandırdı
- Gemide iş bulma vaadiyle dolandırdı
- BİR İBRET ÖYKÜSÜ: Gemide ayda 3000 USD kazanma vaadleri..





Eklenme tarihi: 25.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ


İna Denizcilik
Kartal'da bulunan ina denizcilik isimli firma dolandırıcısı!! Sakın benim gibi tuzağa düşüp paranızı vermeyin! 3500 TL kaybettim bu adileri dava edeceğim. Uzak durun!!!

Yazan: Adem Adıyaman - 8.06.2021 02:33:09


SİTEM
Bakanlığa verildiyse resmi bir yazı v.b bir şey paylaşın, bizde sosyal medyadan yayalım bunu
Yazan: Ferhat Tekin - 16.04.2019 16:10:05


Ma** Mar****
Kardeşim bu insanlar sadece dolandırıcı benide dolandırdılar kesinlikle başvurmayın
Yazan: Yusuf demir - 31.01.2019 22:13:35


en* grup /yö* denizcilik /refer*** denizcilik
Bunların üçünaynı biz üç kişi gittik ve kursta tanıdıgım 16kişi de aynı sirketten cıktı kimseye ne iş nede belgeleri verdiler şirketi basıp tehtit etmesek kurs belgelerini dahil vermiceklerde bogaz içi denizcilik te bunlarla calısıyor benim tanıdıgım insanlardan yaklasık yirmi kişilik bir sınıftık acentenin dolandırdıgı insanlardan aldıgı onbes günlük rakam yetmiş binin üzerinde ellerini kolarınınsallıya sallıya bunu yapabiliyorlarsa ne mutlu hükümetimize ..gelde gitme aynısı ciflik banktada geldi basıma bu ülkede neye para yatırsak dolanıyoruz kimseye güven kalmamıs güzelim yurt melezlerin fink meydanı olmuş
Yazan: Alparslan Demir - 16.08.2018 13:22:29


emi adamı kursiyeri
gemiye girmek için ilk basamak mecburi kursverilen yerler liman işletmeleride buralara yönlendiriyo bu uyanık kursiyer abilerde işe göndericez diye fazladan para alıyolar ama kurs parası aşağı yukarı hemen hemen hepsinde aynı benden 1500 2000 tl işe gönderme parası isteyen kartal inc* denizciliğe noter tasdikli kurs bitimi işe yerleştirme sözleşmesi yaparsanız veririm dedim yapamadılar
Yazan: ramazan yılmaz - 11.12.2017 01:13:40


Tayfa
Merhaba Arkadaslar, yeni egitim almis bir arkadasin baslayacagı maas dusuk tonajlı eski gemilerde 500 USD civari, eger yuksek tonajlı ve yeni ise 950-1000 USD dir. Lutfen inanmayın bu tarz insanlara ve firmalara.
Yazan: Tayfa - 27.10.2017 20:37:03


Fakir gariban
*** madem yalan dolansa niçin hükümet el atmıyor bu işe niçin ilanlar kaldırılmıyor tc hükümeti sahipsiz demekki FETÖ TERÖRÜ BİTMEDİ DEVAM EDİYO OZAMAN biyerde eksiklik var yada hükümetin çıkarı olduğu için işine geliyor . Yazık yahu insanlara
Yazan: fakir _ yoksul - 12.09.2017 19:49:52


Bende ağlarına düşecektim
Bu yorumları görünce vazgeçtim
Yazan: Yılmaz - 13.06.2016 20:58:41


Gercekliyi varmi
Arkadaslar yorumlariniz icin tesekurler bende az kalsin tuzaya dusuyordum bar***** denizcilik ve ro** denizcilik gelin gemi cuzdani velelim diye niyeti bozmustum gidecktim ama yorum lari gorunce Allah tan gitmemisim
Yazan: Hakan - 31.03.2016 19:48:02


Inci denizcilik
Bir üç kagıtcı dolandırıcıda kartalda in** denizcilik. Arkadaşlar. Bu şahısa. İnanmayın. Bu sahtekarın. Gemi şirketi veya. Okulu yok. Ona inanıp paranızı kaptırmayın. Ben yandım sizde yanmayın
Yazan: Esesim - 13.02.2016 21:16:52


Öztürk
Ben de gemi Ada'mı cüzdanı çıkardım ilk defa hiç bir bilgim yoktu bu konularda motorlu araçla mezunu olarak yağcılık yapıyorum ve Mersin'de çıkardım cüzdanı allah razı olsun kursiyerlerden dolandırıcıların eline düşmediğine seviniyorum
Yazan: Cuma - 6.01.2016 01:28:28


Kurs vs cüzdan
Evet çok dolandırıcı var nerede eğitim alıcamızı şaşırıyoruz, sizde bir bilgilendirme yapsanız şu kurslar uygundur boyle boyle şahsen ben üsküdarda bulunan Ekol denizcilige gidicem.
Yazan: Murat Çicek - 17.09.2015 12:18:17


Sahtekar aracı firmalar
**Bu tür aracı firmalar.yani ne olduğu bellisiz .işe göndericem vaadiyle kandırıyorlar .cüzdanı alıyorsunuz .bu defada diyorlarki vardiya tutma belgesi almanız lazım diyor baştan savuyorlar.o belgeyi alsanız bile yine arkası yok yine iş başa düşüyor bu defa da aracılık yapan simsarlara gidiyorsunuz onlar sizden bir miktar ücret talep ediyor.bu da astarı bezinden pahalıya mal oluyor demem oki dikkat edin saygılar
Yazan: Bekir çevik - 7.09.2015 10:24:22


dolandırıcı
dolandrıcı o.ç larına ınanmayın.
Yazan: abdulrezak - 15.06.2015 21:20:11


İnanmaa
istanbul kadıköy deki pi** re** bunların başı
Yazan: 3 bin dolar - 6.05.2015 18:03:09


NERDEN BİLİYORSUNUZ?
BELKİ O İNSANLAR SEKTÖRE KALİFİYE PERSONEL YETİŞSİN DİYE REKLAMA PARA VERİYODUR? YADA PERSONLE YETİŞSİN DİYE MASRAF EDİYODUR ? NERDEN BİLİYORSUNUZ O ADAMLARIN 1000 TL KAR ETTİĞİNİ ? İNSANLARIN KAFASINI BULANDIRMAYIN !!!
Yazan: TEVFİK SELAM - 17.04.2015 15:11:24


3000 DOLARLIK
BN ONLARA KÜFÜR EDİYORUM ŞEREFSİZLER **
Yazan: METİN AKKAYA - 9.04.2015 15:50:12




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 S.S. Marmara Adas..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 PAŞABAHÇE Denizci..
 NEOPLİS Otel
 EGE KUMANYA
 O.D.G.I. SHIPPING
 T&O Denizcilik
 VERA Denizcilik
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 BURAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim