Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Tersane faciasına bir tutuklama
İzmir'deki Alaybey Askeri Tersanesi'nde, yan yatıp alabora olunca 2'si sivil 8'i asker 10 personelin şehit olduğu TCG Değirmendere römorkörüyle ilgili başlatılan soruşturma sürerken, olay günü havuzlama mühendisi olarak görevli olan sivil personel Ö.U.'nun tutuklandığı öğrenildi.

Öte yandan İstanbul ve Gölcük tersanelerinden gelen, aralarında sivil ve askeri mühendislerin bulunduğu bilirkişilerden oluşan ekiplerin incelemelerini büyük ölçüde tamamladı.

Alaybey Askeri Tersanesi'nde, geçen 23 Aralık'ta meydana gelen faciada, Mersin bölgesinde görevli donanmaya bağlı Değirmendere Römorkörü, bakımının ardından denize indirilirken Y128 numaralı havuzda yan yattı. Kazada, Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu, erler Süleyman Mert Paşalı, Fehmi Kocaman, Alican Bülbül, Semih Sözen, Serdar Baloğlu, Rıdvan Çöpçü, Yavuz Arslan, işçiler Cafer Kırbaş ve Ercan Biçer, şehit düştü.

RAPOR HAZIRLANIYOR

Türkiye'yi yasa boğan kazanın ardından, İstanbul ve Gölcük tersanelerinden gelen, aralarında sivil ve askeri mühendislerin bulunduğu bilirkişilerden oluşan ekiplerin incelemelerini büyük ölçüde tamamladıkları öğrenildi. Ekibin, geminin iç bölümlerine henüz giremediği kaydedildi.

HAVUZLAMA MÜHENDİSİ TUTUKLANDI

Kazayla ilgili askeri savcının başlattığı soruşturma kapsamında, olay günü havuzlama mühendisi olarak görev yapan sivil personel Ö.U.'nun tutuklandığı belirtildi.

ŞEHİT AİLELERİNE MADDİ DESTEK

Tersane personeli ve Türk Harp-İş Sendikası İzmir Şubesi'nin desteğiyle şehit yakınlarına destek olmak amacıyla bir miktar para yardımında bulunulduğu öğrenildi.

SORUMLULAR BULUNACAKTIR

Sendikanın İzmir Şube Başkanı İrfan Akgönül, askeri savcının faciayla ilgili gerekli soruşturmayı yürüttüğünü dile getirip, “Sivil ve askeri mühendisler, konuyu inceliyor ve askeri savcılık gereken her şeyi yapıyor. Ailelerin yanındayız, şuan bir ihtiyaçları yok. Bu ne ilk ne de son kaza olacaktır. Ağır sanayide kazalar maalesef yaşanıyor. Ancak bir kusuru olan varsa veya sorumlu kimse elbette bunun cezasını çekecektir. Biz 10 evladımızı yitirdik, evet onlar geri gelmeyecek, ancak başka ölümlerin yaşanmaması için kazalar en aza indirilebilir” dedi.

DAHA BÜYÜK FACİA YAŞANABİLİRDİ

Römorkörün devrilmesi sırasında, havuzun yan duvarlarına çarpması durumunda, havuzun da batabileceğini ve daha büyük bir facianın yaşanabileceğini vurgulayan Akgönül, “Bir geminin dalış yapması kolay değildir. Havuzlama mühendisi, iş güvenliği uzmanları ve gemi komutanı koordineli karar verir. Gerekli önlemler alındıktan sonra gemi dalış yaptırılabilir. Ben kasıt olduğunu düşünmüyorum, burada bir kusuru olan varsa da mutlaka ortaya çıkartılacaktır. Biz buna inanıyoruz. Gerekli hassasiyet gösteriliyor. Bu olay Türkiye ve dünya literatüründe olmayan bir şey. İlk kez yaşanan bir durum. Ayrıca, işçilerimizin adına bizler de sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Şuan onunla ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Başka canların yanmaması için sorumluların da bulunup cezalandırılması gerekiyor” diye konuştu.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

Tersane faciasının görüntüleri ortaya çıktı
Öğle paydosu daha büyük faciayı önlemiş
Gemi faciasında Gaz bilmecesi
Tersane kazasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı
Tersane kazasında 10 kişi hayatını kaybetti
Askeri tersanede kaza: Gemi devrildi





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 08.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PASİFİK Lojistik ..
 ATASOY Denizcilik..
 FORSA Yatçılık
 FUL Denizcilik Lt..
 GN GROUP
 CHEMTANKERS Shipp..
 NEVMAR Denizcilik..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 METEAR Deniz İşle..
 BEYA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim