Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk armatör yabancı bayrağı tercih ediyor
Türk armatörlerin kontrolündeki deniz ticaret filolarının tonajı ağustos ayı itibarıyla 28 milyon tonu bulurken, söz konusu filoların yüzde 71'i yabancı bayrak taşıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizcilik Meclisi verilerine göre, bu yılın ağustos ayı itibarıyla, Türk armatörlerinin kontrolündeki gemilerin toplam tonajı 27 milyon 987 bin 336 olarak hesaplandı. Bunun 8 milyon 102 bin 111 deadweight tonu (DWT) Türk bayrağı, 19 milyon 885 bin DWT'si de yabancı bayrak altında taşıma yaptı.

Söz konusu gemilerin tonaja göre bayrak sıralamasında Malta 8 milyon 813 bin 647 DWT ile ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi 8 milyon 102 bin 111 DWT ile Türkiye, 6 milyon 188 bin 390 DWT ile Marshall Adaları, 2 milyon 14 bin DWT ile Panama ve 629 bin 171 DWT ile Liberya izledi.



"Türk bayrağı altında çalışmaktan memnun oluruz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizcilik Meclisi Başkanı Erol Yücel, yaptığı açıklamada, hükümetin, sahibi Türk vatandaşı olan ancak vergi yükü nedeniyle yabancı bayrak taşıyan yat ve gemilerle ilgili çalışma yürüttüğünü anımsatarak, "Söz konusu çalışmayı memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Türk armatörlerin gemilerini Türk bayrağı altında çalıştırmaktan büyük memnuniyet duyacağını vurgulayan Yücel, "Ancak, denizcilik sektörü yer yüzündeki ilk global sektördür. Serbest rekabetin ve hatta acımasız rekabetin en üst seviyede görüldüğü sektör denizcilik sektörüdür. 8 yıldır kriz içerisinde bulunan denizcilik sektörü büyük bir sıkıntı içerisindedir. Bankalar, denizcilik sektöründen uzak durmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Bu konuda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) mevzuatının da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Yücel, Türk armatörlerini yabancı bayrağa yönlendiren nedenleri ise şöyle sıraladı:

"Finansman temininde güçlüklerle karşılaşılıyor. Gemi finansmanı sağlayan kuruluşlar, yurt dışında kabul gören bir uygulama olan kolay bayraklı gemi finanse etmeyi tercih ediyor. Herhangi bir temerrüt durumunda geminin kontrolünün ele alınması daha kolay oluyor. Bir geminin Türk bayrağı taşımasının getirdiği ekstra maliyet yine önemli nedenler arasında yer almaktadır. Denizciliğin ilişkili olduğu mevzuat ve bütün bunların uygulamalarındaki hatalara dikkati çekiyor. Örneğin mevzuatımız belirli bir oranda yabancı gemi adamı çalıştırılmasına izin verirken, yabancı gemi adamının ehliyetini Türk liman otoritesinin de onaylaması gerekmekte, bunun için de oturma müsaadesi talep edilmektedir. Zaten 4 aylık bir süre için gelen yabancı personelin 4 ayda oturma müsaadesi bile alması imkansızdır. Oysa ki bu işlemin birkaç saat içerisinde yapılabilir çabuklukta olması şarttır."



Türk bayrağı altında ilave maliyetler var

Armatörler tarafından Türk bayrağı altında ödenen SGK primlerinin diğer ülkelere göre yüksek olduğunu dile getiren Yücel, Türk gemilerinin Türk karasularında 48 saatten fazla transit olarak duramadığını söyledi. Yücel, "Gemiler bazı elzem durumlar halinde boğaz tüzüğünün 10. maddesi gereğince uğraksız geçişini bozmaksızın ihtiyaçlarını 48 saat içinde giderebilmekte, bu sürenin aşılması halinde emniyet, gümrük ve diğer mevzuatın gerektirdiği denetim ve işlemlere tabi olmakta transit işlemi bozulduğu için de ayrıca ödeme yapmak zorunda kalmaktadırlar. Bu limit operasyonel esneklik açısından gemi adamı değişimi, yakıt kumanya, yedek parça ikmali ve özellikle onarımlar için yeterli olmamaktadır." diye konuştu.

Yücel, Türk bayraklı gemi için ödenen konsolosluk ve sicil harçları gibi birçok harç bulunduğunu, bunların da kolay bayrak uygulamalarına göre ilave maliyetler oluşturduğunu kaydetti.

Hükümet çalışma yürütüyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sahibi Türk vatandaşı olan ancak vergi yükü nedeniyle yabancı bayrak taşıyan yat ve gemilerle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla çalışma yürüttüklerini açıklamıştı.

Tüfenkci, "Özellikle sahibi Türk olan yat ve gemilerin birtakım vergisel dezavantajlardan dolayı yabancı bayrak çekmesi bizi üzüyordu. Hem Türkiye'nin vergi kaybına neden oluyordu hem de uluslararası arenada varlığımız noktasında sıkıntılar oluşturuyordu. Bununla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla bünyesinde, bu dezavantajlı vergi ortamının kaldırılarak özellikle sahibi Türk olan yatların Türk bayrağı çekmesi ve Türk limanlarına demirlemesi noktasında çalışmalarımız sona ermek üzere. Vergisel avantajlar getireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Türk bayrağına geçen gemi ve yatlara vergi avantajı
- Deniz filomuzun üçte ikisi yabancı bayraklı
- Gemiler neden yabancı bayrak takıyor
- Gemiler neden Panama bandırasını tercih ediyor
- Türk bayraklı Gemilerin azalması Alman bankalarının oyunu mu?
- Türk Armatör Yabancı bayrağa geçiyor!






Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 29.09.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MILLENIUM Yachtin..
 NEW MOON Shipping..
 B.A.S.K
 VATAN PLASTİK San..
 FURKAN Denizcilik
 PACMAR Denizcilik..
 SUNSAİL
 EMEK MARIN Ltd. S..
 PASİFİK Lojistik ..
 BOYBEYİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim