Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Batan Geminin 8 Türk personeli 13 gündür bulunamadı !
Adriyatik denizinde 20 Ekim gecesi saat 02:00 sularında “Ankara” feribotu ile çarpışarak batan “Reina-1” Gemisinin kayıp 8 Türk personelinden hala bir haber yok. Olayın üzerinden 13 gün geçmiş olmasına rağmen kayıp olduğu bildirilen 8 personel bulunamadı.

Sebebi belirlenemeyen kazada “Ankara” feribotunda kayıp yaşanmazken Malta bayraklı “Reina-1” gemisinin 10 Türk personelinden sadece Kaptan ve 2.Kaptan kurtulmuş ve diğer 8 personelin kayıp olduğu bildirilmişti.

Kazanın ardından kurtarma çalışmalarına katılmak üzere “Barbaros Fırkateyni” gönderilmiş, fakat daha sonra Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada geminin derinde olduğundan dolayı Barbaros fırkateyninin çalışmalara devam edemeyeceği, profesyonel dalgıçlar ve dalgıç tesisatıyla devam edileceği belirtilmişti.

Bu gün aldığımız bilgilerde, bölgedeki özel bir firma ile anlaşıldığı ve gemiye dalınacağı belirtildi.

REİNA-1 GEMİSİNİN KAYIP PERSONELİ:

* İlyas Güney - Vardiya Zabiti
* Ahmet Güneş - Başmakinist
* Beytullah Yılmaz - İkinci Makinist
* Recep Bulut - Güverte Lostromosu
* Tuncay Bayraktar - Usta Gemici
* Murat Saltan - Gemici
* Tahir Bütün - Yağcı
* İlyas Terzi – Aşçı

KAYIP YAKINLARI KIZGIN

Olayın üzerinden 13 gün geçmiş olmasına rağmen akrabalarından haber alamayan kayıp yakınları kızgın. Ne Geminin bağlı olduğu firmadan ne de Denizcilik müsteşarlığından detaylı bilgi alamayan kayıp 8 Gemi Personelinin yakınları, çalışmalar hakkında detaylı açıklama bekliyor. 13 gün üzerine ümitlerini kaybeden akrabalar en azından yakınlarının cenazesini almak istiyor.

BU ÖNEMLİ KONU YOĞUN GÜNDEM ARASINDA KAYNADI

Batan bir gemide kayıp olduğu bildirilen 8 Türk personelin 13 gündür hala bulunamamış olması, maalesef olayın çok yoğun ülke gündemine denk gelmesinden kaynaklanıyor.

Olaydan bir gün önce Terörist saldırılarında 24 Askerimizin şehit edilmesi, 3 gün sonra da Van depremi ‘nin yaşanması bu konunun medyada yeterince yer almasına ve ilgili kurumların konuyu ciddiye almasına engel oldu.

Birkaç gün sonra da Kurban bayramının gelmesi ayrı bir rehavet havasına girilmesine ve sonucun gecikmesine neden olacaktır.

GEMİ 95 METRE DERİNDE

Yaklaşık 95 metre derinlikte olduğu bildirilen gemiye hala ulaşılamamış olmasını, kayıp denizci arkadaşlarımıza ve yakınlarına gereken özenin gösterilmemesini devletimiz adına büyük bir eksiklik olarak görüyoruz.
Çok derin olduğu belirtilen 95 metrelik derinliğe dalmak için ne gibi özel techizatlar gerektiğini ve neden bu kadar beklendiğini merak ediyoruz.
Bazı sporcular bu derinliğe ve daha fazlasına tüpsüz bile dalabilmektedir!..

Bütün denizciler ve Reina-1 Gemisinin kayıp olduğu bildirilen 8 personelinin yakınları adına, olayın biran önce çözülmesini, gereken özenin gösterilmesini bekliyoruz.

Devlet, Hükümet, Firma, Geminin Sigorta firmaları vs… bütün kurumlar üzerine düşeni yaparak biran önce bu konuyu sonuçlandırmalıdır.

www.gemipersoneli.com



KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
Arama çalışmalarına dalgıçlar katılacak
“REINA-1” Gemisinin kayıp personelinden hala haber yok
Türk Gemileri Çarpıştı: 8 Personel Kayıp

Eklenme tarihi: 01.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ


19.gün
Olay 20.10.11 tarihinde oldu ve 19 gün geçmesine rağmen hala hiç bir haber yokk. Bu nasıl iştir anlam vermek zor. Kazada 8 kayıp var ve biz, canlı ya da cansız yakınlarımızı,babalarımızı istiyoruz. Van depremi,şehit haberleri kadar bu olay da Türkiye Cumhuriyeti'nin acısıdır.Neden paylaşmıyoruz,paylaşamıyoruz? Bu olay uluslararsı bir olay olup yeterli ilgi ve alakanın gösterilmediği kanaatindeyiz.Müslüman kardeşlerimiz için Gazze'ye dahi yardım giderken bu konu neden bu kadar gözardı ediliyor? Bilmek istiyoruz... Bunun cevabını burda da almak zor belki ama herkes elini vicdanına koysun lütfen.Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Bey'in bizlere yardım etmesini bekliyoruz.

Yazan: kayıp yakını - 7.11.2011 10:58:34


kusurlu kim
Tüm denizcilerin başı sağ olsun,öncelikle bende bir denizci olarak bu kazanın oluş şeklinin hala belirlenememiş olmasına şaşırıyorum acaba bu zamana kadar kazanın oluş şekli niye açıklanmıyor,bunun ortaya çıkarılması ile insanların içindeki bazı şüpheler ortadan kalksın bu kazada kusurlu olanlar gerekli cezaları alsınlar bu tip kazalar oluş şeklinden dolayı kaptan arkadaşlara örnek olsun aynı hataya düşmesinler,sonuçta bu gemilerde hepimiz aynı şartlarla çalışıyoruz. ALLAHIM hepimizin yolunu açık etsin selametle hayırlı seyirler olsun....
Yazan: süleyman gödek - 3.11.2011 23:43:10


ne olur
bütün kayıplarımıza Allahtan rahmet yakınlarınada sabır diliyorum.Canım dayımın da aralarında bulundugu 8 insanımız anlasılmaz ve umursanmaz şekilde arama yapılıyor. arıyoruz deyipte bir haberin iyi yada kötü cıkmamış olması birilerinin korundugu anlamına geliyor.bütün yetkililerden sonucun hızlandırılması için ricada bulunuyoruz.biraz anlayış lütfen....
Yazan: Alper Erdem - 3.11.2011 17:30:36


sabır
allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin ateş düştüğü yeri yakar hepimizin başına gelebilir biz gemicilerin ne zor şartlarda calıştığımız belli oluyor naaşımız bile mezara konulması olmuya biliyor allahın rahmeti üzerlerinde olsun kardeşlerimin
Yazan: M.Ceyhun Ardanıç - 2.11.2011 10:21:41




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KLAS Gemi acental..
 UĞUR Den. San. Lt..
 YEŞİL Marmaris A...
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 SİMPLYDİVİNG
 GENTA
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 BABAYLON Hotel
 HASRETLER Gemicil..
 ALERİA Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim