Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Burak Erdoğan 15 milyon dolara yeni gemi satın aldı
MB Denizcilik şirketinin yüzde 99 hissesine sahip olan Başbakan Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’ın ‘Penyez’ isimli yeni bir gemi daha satın aldığı iddia edildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan gemi filosunu büyütmeye devam ediyor. MB Denizcilik’in sahibi Burak Erdoğan’ın filosuna “Penyez” isimli bir gemi kattığı, geçtiğimiz haftalarda Brezilya’dan teslim alınan geminin fiyatının ise 15 milyon dolar değerinde olduğu iddia edildi.

Gemi, MB Denizcilik’te küçük ortak olarak gözüken Mert Çetinkaya’nın şirketi Manta Denizcilik tarafından işletilecek. Manta Denizcilik, resmi sitesinde, “Filomuz” adı altında şimdiye kadar, Safran-1, Sakarya, Cihan, Bosna, G.İnebolu adlarında 5 gemi tanıtılırken, söz konusu filoya “Penyez” adında 6’ncı gemi eklendi. Daha önce Pretty isimli gemiyi almış ancak bu gemiyi filoya dahil etmemişti. MB Denizcilik’te Burak Erdoğan’ın yüzde 99, ortağı Mecit Çetinkaya’nın ise yüzde 1 hissesi bulunuyor.

141 metre uzunluğunda

Aydınlık Gazetesi’nde yer alan habere göre Eski adı “Pasific Chikusa” olan Güney Kore yapımı gemi, satın alınmadan önce Güney Kıbrıs Rum Kesimi Bayrağı taşıyordu. Adı “Penyez” olarak değiştirilen geminin şu anda Marshall Adaları Bayrağı taşıdığı belirlendi. 141 metre uzunluğunda 9994 groston ağırlığındaki kuru yük gemisinin değerinin 15 milyon dolar olduğu belirtiliyor. İMO numarası 9200574 olan gemi son olarak Hindistan’ın Sanghi Limanı’ndan mal aldıktan sonra BAE’ye bağlı Mina Saqr Limanı’na doğru yol alıyor.




Tankerde de büyüyorlar

Denizcilik alanında kendini geliştiren Erdoğan Ailesi’nin, uluslararası sularda ham petrol taşımacılığına da girdiği ortaya çıktı. Şirketin sahibi ise Başbakan’ın kardeşi eniştesi Mustafa Erdoğan ile Ziya İlgen. Ham petrol taşımacılığı işine giren Erdoğanlar 26 Ocak’ta, 5 tankeri olan Tuzla Tanker İşletmeciliği şirketini aldı. 2007’de 13.7 milyon lira sermayeyle kurulan Tuzla Tanker İşletmeciliği’nin 5 gemisi bulunduğu iddia ediliyor.

Gemileri ortak havuzdan yönetiyor

MB Denizcilik’in yüzde 1 ortağı olan Mecit Çetinkaya’ya ait Manta Ship isimli şirket Burak Erdoğan’ın sahip olduğu gemileri tek bir çatı altında yönetiyor. Deniz Ticaret Odası kayıtlarına göre, Burak Erdoğan’a ait olan Safran 1, Sakarya ve son gemisi Penyez, Manta Ship’in filosunda yer alıyor. Mecit Çetinkaya’ya ait farklı şirketler üzerine kayıtlı olan Cihan, G. İnebolu ve Bosna isimli gemilerle birlikte Burak Erdoğan’a ait MB denizcilik toplamda 6 gemi ile sektörde faaliyet gösteriyor. 1998 yılında İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) katılan Manta Ship, 6 gemi yönetmesine rağmen toplam sermayesi 10 bin TL. Havuza dahil olan MB Denizcilik’in toplam sermayesi ise 2 milyon 650 bin TL. Şirkette yüzde 1 hissesi olan Çetinkaya’nın ise payı 26 bin 500 TL. Çetinkaya Ailesi’nin sahip olduğu toplam 16 şirket bulunuyor. Bu şirketlerin 14’ü ise gemi inşa, liman işletme, deniz taşımacılığı, liman inşası alanında faaliyet gösteriyor.

Tüm şirketler tek adreste

Mustafa Erdoğan ve Ziya İlgen’in yönetimine ocak ayında geçen tanker şirketi, Bilal Erdoğan’a ait BMZ Group ve Burak Erdoğan’a ait MB Denizcilik Burhaniye Mahallesi, Gürgen Sokak, No:3 Üsküdar adresinde faaliyet gösteriyor.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

21.03.2014 - Başbakan'ın kardeşi ve eniştesi de gemi işine girdi
11.11.2013 - Erdoğan'ın oğlu yeni gemi aldı
29.04.2013 - Başbakanın küçük oğlu da Denizci oldu
20.12.2012 - Ahmet Burak Erdoğan bir gemi daha aldı
30.10.2012 - Başbakan'ın oğlu "Safran 1" gemisinin tek sahibi oldu
23.03.2007 - Başbakan'ın oğlu armatör oldu
19.04.2006 - Başbakanın oğlu Denizcilik sektörüne giriyor



Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 14.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ


sazan avi..
rahatsız etmiyor aksine mide bulandırıyor,ayagımda giyecek ayakkabım yoktu diyen birinin kaynagını göstermediği paralarla alınan gemicik filosundan bahsediyoruz,kaynagı gösterilmeyen her kazanç hırsızlıktır alın terinin garip gurebanın hakkını gasptır boşuna pohpohlayıp onların günahlarınada ortak olma 3.master hakkıyla alındıysa ne ala yok alınmadıysa cehennemi benim gövdemmi dolduracak

Yazan: mehmet atabey - 17.04.2014 00:03:19


Yolsuzluk yolu
Yahu sankı boyle hersey yolunda gıdıyormus gıbı kılıfına uyduruyor adamlar denızcılık lısesısınden mezun olupda gıdemedıgımız denızcılık fakultelerımı yoksa sektorde kaldırdıkları agır hızmet mı dogru duzgun odeme yapmayan sırketlermı erdoganın cocugu kendıne gemı alabılırken benım tamamlayamadıgım stajım alamamadıgım gemıcıgım oldugu surece bu mıllete yapılanlar musteak
Yazan: Orsan ozturk - 16.04.2014 14:17:01


ciger misali
ya bu gemiler insanları niye bukadar rahatsız ediyor keşke her armatör onlar gibi olsa ben ilk 3. kaptanlıgımı safran-1 yaptım daha sonra g.ineboluda calıstım.millet limanlarda aclıktan kırılırken biz mezgit filetolar ananaslar yiyorduk.ne ac kaldık ne acık.maaslarımız gunu gunune sıgortalarımız maas uzerınden yattı.eger boyle devam edeceklerse allah daha cok versın.en azından calıscak duzgun gemı sayısı artar.
Yazan: can eren - 14.04.2014 23:13:06




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEAHORSE Shipping..
 MARMARA Deniz Taş..
 DİNÇER Yatçılık
 KALYONCU Denizcil..
 DENİZ Destek
 ER-MAR Denizcilik..
 PAPATYA Yat
 GEDİZ Denizcilik
 ALPAGUL Denizcili..
 YAMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim