Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
2 yıldır kayıp olan Egemen Atay'ın eşinin gaiplik mücadelesi
İzmirli 33 yaşındaki Egemen Atay, ikinci kaptan olarak 2 yıl önce işe başladığı ve ilk seferine çıktığı kuru yük gemisinde, esrarengiz biçimde ortadan kayboldu.

Geçen süre içerisinde akibetinden haber alınamayan Atay, denizde ve gemi içerisinde günlerce süren aramalara rağmen bulunamadı. Egemen Atay'ın sosyal haklarından yararlanmak için eşi Sevil Atay'ın yaptığı 'gaiplik' başvurusuyla ilgili de mahkemenin karar vermemesi, aileyi ekonomik olarak zor durumda bıraktı. Biri 2, diğeri 4 yaşındaki 2 oğlunu kreşe bırakıp çalışmak zorunda kalan Sevil Atay, "Çocuklarımın büyüdüklerini görmüyorum. Anneleri olarak onları sadece günde 1 saat görüyorum. Oysa eşimin sosyal haklarını alabilsem, kendim yetiştireceğim" dedi.



Dünyanın birçok ülkesinde gemilerde görev yapan, ikinci kaptanlığa kadar yükselen Egemen Atay, işe girdiği armatörlük firmasının gemisi olan, Hollanda Antilleri bayrağı çekili 'Tayfa' adlı kuru yük gemisinde, çalışmaya başladı. Egemen Atay, 18 Nisan 2014 tarihinde, Fas'tan Romanya'ya gübre götüren gemiye İstanbul Kumkapı'da binerek yeni görevine de başlamış oldu. İstanbul'da 2 gün süren ikmal ardından 20 Nisan'da yola çıkan gemide, Atay'ın kayıp olduğu, saat 04.00'te dümeni devralması gerekirken görevine gelmemesi üzerine ortaya çıktı.



İstanbul'dan yaklaşık 40 deniz mili uzaktayken, gemi çalışanları ilk olarak Atay'ın kamarasına baktı. Ancak Atay, ne kamarasında ne de geminin ortak kullanım alanlarında bulunamadı. Bunun üzerine gemide acil durum alarmı verildi. Sahil güvenlik ekiplerinin denizdeki aramalarından sonuç alınamadı. Yine Sarıyer açıklarına çekilen gemide, savcılık da araştırma yaptı. Cinayet olasılığına karşı yapılan incelemelerden de bir sonuç çıkmadı. Gemideki 5'i Gürcistan, 1'i Azerbaycan uyruklu toplam 15 personelin ifadesine başvuruldu. Ancak gemi çalışanlarının iki gündür kendileriyle birlikte olan Egemen Atay ile bir tartışmalarının olmadığını ve henüz ikili ilişki de kurmadıklarını söyledi.

Savcılığın araştırmasında, Egemen Atay'ın son olarak gemi kaptanıyla güverte üzerinde konuştuğu ardından da dinlenmek üzere kamarasına çekildiği belirlendi. Atay'ın odasındaki incelemelerde de yine yatağının dağınık olduğu ve kaptanlık giysilerini çıkarmış olduğu, üzerinde eşofman altı ile tişörtünü giydiği, ayakkabılarının yerinde olduğu saptandı. Kayıp kaptanın, cep telefonundan, en son İzmir'deki eşi Sevil Atay ile görüştüğü ortaya çıktı.

ARKADAŞLARI HAREKETE GEÇTİ

Aramalara rağmen bulunamayan Egemen Atay için, kaptanı tanımayanların da arasında bulunduğu denizci arkadaşları, sosyal medyada 'Deniz yürekliler' grubunu kurdu. Kendisi de yıllarca kaptanlık yapmış olan Zafer Uzunhan'ın öncülüğünde hareket eden denizciler, çalıştıkları gemilerde görev yaptıkları alanlarda, cep telefonlarına Egemen Atay'ın bulunması ve çocuklarının babasız kalmaması gerektiği çağrıları yapıp, videolarını kaydetti. Bu kliple yapılan çağrılardan da yine olumlu bir sonuç alınamadı.

EŞİNDEN GAİPLİK MÜCADELESİ

Egemen kaptanın bulunamamasından sonra geride kalan iki çocuğunu büyütmek zorunda olan Sevil Atay, sosyal haklardan yararlanmak adına eşi için geçen yıl mayıs ayında, gaiplik başvurusunda bulundu. Sevil Atay'ın başvurduğu ilk mahkeme, görevsizlik kararı verdi. Adli tatil olunca eylül ayından sonra yeni mahkeme belirlendi. Başvurudan 9 ay sonra ilk duruşması geçen şubat ayında yapılan gaiplik başvurusu, yine sonuçlanmadı. Yaşadığı ekonomik zorluklara rağmen bugün biri 4 diğeri 2 yaşında olan iki oğlunu kreşe veren Sevil Atay, çalışmaya başladı. Ancak, kreş ücretinin yanı sıra diğer masraflarından dolayı Sevil Atay'ın, yaşam mücadelesi bitmedi. Çocuklarının büyümelerini göremediğini anlatan Sevil Atay, şöyle dedi:

"Eşimin bulunması için çok mücadele ettik. Ama bir tek ipucu çıkmadı. Bilenlerin söylemlerine göre bu denizcilikte yaşanan bir olay değilmiş. Sonra acımızı yüreğimize gömüp gaiplik müracaatı yaptık. Ondan da bir sonuç alamıyoruz. Sürekli erteleniyor. Şimdi ilan verildi. Artık ne zaman sonuçlanır ben de bilmiyorum. Bu arada çocuklarım, bana en çok ihtiyacı oldukları zamanlarda, ben yanlarında olamıyorum. Akşama kadar kreşte kalıyorlar. Bir anne olarak günde ancak bir saat beraber olabiliyoruz. Oysa onları ben büyütmek istiyorum. Eşimin sosyal haklarını da bunun için istiyorum. Bu nedenle işlemlerin bir an önce sonuçlandırılması için yardım istiyorum."

**************************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:
24.08.2015 - Egemen kaptan sır oldu
14.05.2014 - Deniz yüreklilerden, ''Egemen Kaptan'' çağrısı
07.05.2014 - Egemen kaptan 19 gündür kayıp
26.04.2014 - İkinci kaptan gemide kayboldu






Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 09.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAŞ Diving
 SEACOR INTERNATIO..
 BOYBEYİ Denizcili..
 IBC Güler Dış Tic..
 DALYAN Denizcilik
 MARMARA RoRo
 ALBATROS Yatçılık
 ARYA SHİPYARD CO.
 ELİT Denizcilik S..
 BEŞERLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim