Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
'Ukrayna Türk gemilerini canlı kalkan yaptı' iddiası
Ukrayna’da Rusya’nın özel operasyonları sürüyor. Mariupol’da Azovstal çelik fabrikasında sıkışan gruplar teslim olurken Ukrayna’nın Odesa’ya saldırıları engellemek için yabancı gemilerin limanlardan ayrılmasına izin vermediği ortaya çıktı.

Aydınlık sitesinin haberine göre; Odesa limanından ayrılmasına izin verilmeyen gemilerden 21 tanesi de Türklere ait. Bunlardan 4 tanesinin Türk bayraklı, diğer 17 geminin de Türklere ait olmasına rağmen başka ülke bayrağı taşıdığını belirten kaynaklar, “Başka ülke bayrağı taşısalar da bu 17 gemi Türklere ait. Toplam 21 Türk gemisi var. Ukrayna denize bıraktığı mayınları gerekçe göstererek ‘tehlike var’ gerekçesiyle bu gemilerin ayrılmasını istemiyor. Rusya güvenlik koridoru açtı ama yine izin vermiyorlar. Ama asıl amaç başka. Yabancı gemiler ayrılsa Ukraynalılar açık hedef haline gelecek ve Odesa kısa sürede düşecek. Bu nedenle Türkleri 21 gemisinin de aralarında bulunduğu yabancı gemilere izin vermiyorlar. Türk gemilerinin bekletilmesinin bir nedeni de şu: Ruslar Odesa’ya operasyon başlatır ve Türk gemilerini vurursa Türk-Rus ilişkilerinde gerginlik çıkacağı hesaplanıyor.” dediler.


Rahmi Yağcı gemisi mürettebatı hala Odesa'da kurtarılmayı bekliyor

YABANCI PARALI ASKERLER

Ukrayna’ya savaşmak için gelen yabancı paralı askerlerin Ukrayna’dan ayrılmaya başladıkları öğrenildi. Konu ile ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren Kiev’deki kaynaklar şunları söyledi:

“Paralı yabancı askerlere sözler verilmişti. Hiçbiri yerine getirilmiyor. Ayrıca çoğu zor durumda kaldı. Rus saldırıları karşısında etkisiz kaldılar. Rusya’nın aldığı istihbarat doğrultusunda yabancı paralı askerlerin konuşlandırıldıkları yerleri yüksek hassasiyetli silahlarla vurdular. Örneğin Yavarov üssünde bir saldırıda 180 yabancı paralı asker imha edildi. Azovstal çelik fabrikasında yaşananlar ve teslim olmalar da onları etkiledi. Tamamına yakınının morali bozuk. Birçokları Ukrayna topraklarını terk etti. Kalanlar da ayrılmayı tartışıyor.”


Türk bayraklı Rahmi Yağcı gemisi Odesa limanında mahsur

İNSANİ YARDIMLARDA YOLSUZLUK

Ukrayna’da tartışılan bir başka konu da yabancı yardımlarında yaşanan yolsuzluklar. Edinilen bilgilere göre başta Avrupa olmak üzere bazı ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan gelen yardımlar var. Bunların bir kısmı altyapı yatırımlarının restorasyonu ve diğer çeşitli ihtiyaçlar için kullanılacaktı. Ancak bu yardımların yağmalandığı ifade ediliyor. Örneğin Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin Romanya’daki bir yetkilisi Odesa’daki Ukraynalı yetkililerin yiyecek, temel ihtiyaç ve hayati ilaçları çaldıklarını açıkladı. Gelen yardımların depolarda saklandığını daha sonra da perakende zincirlerde para karşılığı satıldıklarının tespit edildiklerini bildirdi.

SİLAHLAR KAYIP

Benzer bir durum da silahlarda yaşanıyor. Batının verdiği gelişmiş silahlar kontrolsüz bir şekilde dağıtılıyor. Bu silahları internet üzerinden bile satanlar var. Bu arada en kıymetli olanlar Stinger gibi hava savunma silahları ile tanksavarlar. Bu silahlara özellikle terör gruplarının ilgi gösterdiği ifade ediliyor. Sadece mermisi 100 bin doları bulanan Stinger güdümlü tanksavar füzelerinin Azak Taburu’nun eline geçtiği ve ABD’ye kimliği belirsiz Ukraynalı savaşçıların bu füzelerin eğitimi için gönderildiği daha önce bildirilmişti. Şimdi sahada bulunan neonazi örgütlerin ve PKK/YPG safından Ukrayna’ya gelenlerin bu silahları kullanma tecrübesi kazanıp yasadışı yollardan ele geçirdiği kaydediliyor.

PKK STİNGER PUSUSUNDA



Aydınlık PKK’nın da Ukrayna’ya verilen gelişmiş silahları satın almak için çalıştığını, bu istihbaratı alan Türkiye’nin de gelişmeleri sahada incelemek için Ukrayna’ya gittiklerini haberleştirmişti. PKK’nın Ukrayna’ya verilen başta Stinger olmak üzere gelişmiş silahları almak için Avrupa’dan Ukrayna’ya ekipler gönderdiğini yazmıştı. PKK’nın buradan aldığı silahları Balkanlar üzerinden Suriye’ye ve Irak’ın kuzeyine taşıdığı ve uluslararası istihbarat örgütlerinin de buna yardımcı olduklarını gündeme getirmişti.

RAHMİ YAĞCI İSİMLİ GEMİ HALA ODESA’DA MAHSUR



Daha önce Odessa’nın Chornomorsk Limanı'nda bulunan Türk gemisi Rahmi Yağcı’nın Ukraynalı silahlı milisler tarafından basıldığı haberi gazetemizde yer almıştı. Gemi, 26 Şubat’ta refakatçi gemilerle limandan ayrılma başvurusunda bulunmasına rağmen müsaade edilmemişti. 23 Mart’ta ise Azak Taburu’na ait işaretler taşıyan grup, mürettebata silah doğrultup Rahmi Yağcı’nın yüküne zorla el koymaya çalışmıştı. Geminin kaptanı, video çekerek yardım istemişti. Gemilerin konumlarını anlık olarak takip eden vesselfinder.com sitesinin güncel bildirimine göre Türk gemisi Rahmi Yağcı hala Odesa limanında mahsur bulunuyor.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Savaşın ortasında kalan Türk kaptan anlatıyor...
* Türk gemileri savaş bölgesinden ayrılmaya başladı !
* Ukrayna'da mahsur kalan gemilerdeki 83 Türk denizci tahliye edildi
* Putin, Türkiye'ye gelecek gemilerin geçişi için talimat verdi
* 32 Türk gemisi endişe içinde!
* Ukrayna limanında mahsur kalan Türk gemisinin kaptanı anlattı
* Ukrayna'da iki ticari gemi saldırıya uğradı gemilerden biri battı
* Rus Donanması Karadeniz’de 4 sivil gemiyi vurdu
* Japon yük gemisi, Rus füzesi tarafından vuruldu
* Bomba isabet eden 'Yasa Jüpiter' gemisi İstanbul'da
* Ukrayna'da mahsur kalan Türk gemileri !
* YASA Denizcilik'e ait gemi, Ukrayna açıklarında vuruldu
* Rusya, Ukrayna'yı işgal ediyor; AB, NATO ve ABD 'den cılız tepki




Kaynak: Aydınlık
Eklenme tarihi: 20.05.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MP Uluslararası G..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 CM Denizcilik San..
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 BOCA Denizcilik v..
 SANTRA Denizcilik..
 FENER Denizcilik
 AVŞA ADASI Deniz ..
 KARADENİZ Yatçılı..
 İSTANBULLİNES Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim